Aleyna Çakır'ın ölümünün baş şüphelisi Ümitcan Uygun tahliye edildi! | GÜNDEM
DOLAR

32,5268$% 0.2

EURO

34,8596% 0.26

STERLİN

40,6155£% 0.28

GRAM ALTIN

2.473,64%0,47

ÇEYREK ALTIN

4.226,00%0,37

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Aleyna Çakır’ın ölümünün baş şüphelisi Ümitcan Uygun tahliye edildi!

Aleyna Çakır’ın ölümünün baş şüphelisi Ümitcan Uygun tahliye edildi!

Aleyna Çakır’ın ölümünün baş şüphelisi Ümitcan Uygun tahliye edildi! Son dakika olarak duyurulan haber sonrası sosyal medya karıştı, binlerce kişi karara tepki verdi, iki kadınla birlikte uyuşturucu kullandığı görüntüleri yayınlanmıştı, bu görüntülerden sonra ise Ümitcan Uygun tutuklanarak içeri alınmıştı.

Hakkında süren davalar ‘da yapmış olduğu yayın ve açıklamalar ile sık, sık gündeme gelen Ümit can Uygun’un o dönem içerisinde Ak parti içişleri bakanı Süleyman Soyluya ‘da seslendiği görüntüler yayınlanmıştı, çok fazla tepki çeken görüntüler eşleğinde binlerce kişi tepki vermişti. MHP binasında resmi sosyal medya’da yayınlanmıştı.

Tehditlerine devam etmişti.

Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen’in, geçen yıl 3 Haziran’da Keçiören’deki evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmada, sevgilisi olduğu belirtilen Ümitcan Uygun gözaltına alınıp, serbest bırakılmıştı.

Sema Esen’e, ölümünden yaklaşık 3 ay önce şiddet uyguladığı anlara ait görüntülerin sosyal medyada yer almasının ardından ifadesi alınıp serbest bırakılan Ümitcan Uygun’un, iki kadınla birlikte uyuşturucu madde kullandığına ilişkin görüntüleri ortaya çıkmıştı.

Görüntüler üzerine 10 Ocak’ta gözaltına alınan Ümitcan Uygun, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek’ suçundan tutuklanmıştı. Ümitcan Uygun’un avukatı, müvekkilinin tutukluluğuna itiraz etti. Yaklaşık 6 aydır tutuklu bulunan Uygun, Ankara 1’inci Sulh ceza Mahkemesi kararıyla dün gece tahliye edildi.

Kararın alınmasında sonra tahliye edilen Ümitcan uygun’a tepkiler devam ederken, Ak parti ve Adalet Bakanlığı henüz açıklama yapmadı.

Uygun’un tahliye kararına birçok kadın örgütü ve sosyal medya kullanıcısından tepki yağdı. Kullanıcılar, Twitter’da #ÜmitCanUygun etiketi üzerinden tahliye kararına tepki gösterdi.

 

 

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Süleyman Soylu’nun kuzeni, 15 TL’lik ürünü SGK’ya bin TL’ye satmış başlıklı haberimize erişim engeli

HIZLI YORUM YAP