Ak Partili Mehmet Özhaseki: Suriyeli Sığınmacılar bazı şehirlerde sanayiyi ayakta tutuyor | GÜNDEM
DOLAR

32,3660$% 0.11

EURO

35,0553% -0.15

STERLİN

40,9097£% -0.02

GRAM ALTIN

2.322,01%0,14

ÇEYREK ALTIN

3.998,00%0,17

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Ak Partili Mehmet Özhaseki: Suriyeli Sığınmacılar bazı şehirlerde sanayiyi ayakta tutuyor

Ak Partili Mehmet Özhaseki: Suriyeli Sığınmacılar bazı şehirlerde sanayiyi ayakta tutuyor

Ak Partili Mehmet Özhaseki: Suriyeli Sığınmacılar bazı şehirlerde sanayiyi ayakta tutuyor, Ak parti ve MHP’de sular durulmuyor, Geçtiğimiz günlerde Suriyeliler gitsin ülke ekonomisi çöker açıklaması ardından bir Ak Parti Daha çapıcı açıklamalarda bulundu ve ekledi, Suriyeliler bazı şehirlerde sanayini ayakta tutuyor açıklamasına tepkiler yağdı!

Ak parti ve MHP’nin Sığınmacıların Türkiye’de tutmak için açıklamaları üst, üste geliyor. Avrupa devlet başkanları ‘da Suriyeliler Türkiye’de kalmalı açıklamasından ardından, Ak Parti’de Suriyelilerin ülke tutma telaşı başlaması tepkilere enden oldu.

Seçmen ise Suriyelilerden rahatsız!

Sığınmacıların Avrupa yerine Türkiye’de çok fazla artışta olduğu bölgelerde ise seçmen rahatsızlığını sert dile ifade etmeye başladı, her geçen gün sığınmacı politikası yüzünden %15 oy kaybedeceği konuşuyor!

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Suriyeli ve Afgan sığınmacılara ilişkin “Bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. İşçi bulamıyorlar, bu adamlar çalışıyor” dedi.

AKP’li Özhaseki, TV Kayseri’de katıldığı programda Suriyeli ve Afgan göçmenlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü’nün haberine göre, kendi yanında da yabancı uyruklu bir kişinin dış ticarete baktığını ifade eden Özhaseki, “Bu işin birkaç boyutu var. Birincisi insani boyut. Zorda kalan insanlara kapıyı kapatmak ne kadar doğrudur bilmiyorum. Bizim yanımızda şimdi bir arkadaş çalışıyor. Arapçası, İngilizcesi var ve bizim dış ticaretimize bakıyor. Çocuğu da bizimle çalışıyor. Çok zor dönemlerden geçmişler. Bunlar duvarları aşıp gelmiş. Allah kimseyi vatansız bırakmasın bu çok zor bir şey. Orada milyonlarca insan dışarıya kaçmış. Son dönemde orada insanların başına bombalar yağdırdılar. Bu insanlar oradan kaçtığı zaman ne yapacaksınız? Yarın bir gün tarih önünde nasıl hesap vereceksiniz? Bu insanların sevk ve idaresi kolay değil” dedi.

“SANAYİYİ AYAKTA TUTUYORLAR”

Mültecilerin bazı şehirlerde sanayiyi ayakta tuttuğunu söyleyen Özhaseki şöyle konuştu:

“Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin yüz binlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar. Kayseri sanayisinde de öyle. İşçi bulamıyorlar, bu adamlar çalışıyor.

Asayiş yönünden de öyle. Bizim aramızdaki oranlara bakıldığı zaman bizi geçen bir asayişsizlik yok. Her toplumun içerisinde iyisi de olur, kötüsü de olur.

Gelenler içerisinde mutlaka olumsuz insanlar da vardır. Bunların sayı olarak suç işleme oranı bizden çok yüksek değil. Şu ana kadar da herhangi bir sıkıntı doğmadı. Bu insanların ekonomimize de katkıları var. İçlerinde okumu tahsilli olanlar da var.”

“ZAMANI GELDİĞİNDE BİR KISMI GİDER, KALANLARDA UYUM GÖSTERİR”

“Bunları kimse de gönderemez” diyen Özhaseki, “İleri geri konuşuyorlar öyle. Öyle bir şeyin olacağını da kimse düşünmesin. Muhalefet liderlerinden birisi diğer muhalefet liderlerinden birisine ‘Boşuna popülizm yapmayın, gönderemezsiniz” dedi. Evet, ne yazık ki öyle. İnşallah zamanı geldiğinde bir kısmı gider, kalanlarda uyum gösterirler” şeklinde konuştu.

AKTAY DA BENZER İFADELER KULLANMIŞTI

AKP Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay da, mültecilerle ilgili “Çok önemli bazı yerlerden Suriyelileri bir çekin, Suriyeliler bir gitsin ülke ekonomisi çöker” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Birgün

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ak partinin Kalesi İstanbul Güngören Tozkoparan’da Afganlar 2 genci bıçakladı iddiası!

HIZLI YORUM YAP