AK partili Belediye başkanı Dr. Şadi Yazıcının iddialarına İYİ Parti’den sert yanıt! | GÜNDEM
DOLAR

32,3173$% 0.2

EURO

35,1298% -0.02

STERLİN

41,0653£% 0.1

GRAM ALTIN

2.292,47%0,67

ÇEYREK ALTIN

3.945,00%-0,29

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • AK partili Belediye başkanı Dr. Şadi Yazıcının iddialarına İYİ Parti’den sert yanıt!

AK partili Belediye başkanı Dr. Şadi Yazıcının iddialarına İYİ Parti’den sert yanıt!

AK partili Belediye başkanı Dr. Şadi Yazıcının iddialarına İYİ Parti’den sert yanıt!, Tuzla belediyesinin ne yaptığı ortaya çıktı, sosyal medya’da yaptığı paylaşımla dikkat çekmeye çalışan Dr. Şadi Yazıcın için iyi parti bir açıklama yaptı.

AKP’li Tuzla Belediyesi’nin Yayla Mahallesi’nde rezerv yapı alanı ilan edilen 77 bin metrekarelik alana ilişkin belediye başkanına yetki talebi tartışma yarattı.

Millet İttifakı’nın Tuzla Belediye Meclis üyeleri istenen yetkinin geniş olduğunu belirterek dosyanın içeriğini ve ilgili bakanlığın devir yetki yazısını görmek istedi.  AKP’li Meclis üyeleri ise evrakların emlak müdüründe olduğunu, onun da korona virüse yakalandığını, zaten önemli bir belge de olmadığını belirterek yetki belgesini CHP’li ve İYİ Partili Meclis üyelerine vermedi.

Bunun üzerine Millet İttifakı üyeleri oylamada ret oyu kullandı. Teklif ise AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI ÇIKTILAR’

İktidara yakın gazetelerde ise oylama ‘CHP ve İYİ Parti Meclis üyeleri, 40 yıllık binaların kentsel dönüşüme gitmesine ‘Red’ oyu verdi.’ şeklinde yansıtıldı.

AKP’li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da yaptığı açıklamada: ‘Hayır oyu veriyorsunuz. Ondan sonra da komik bir şekilde ‘Deprem için ne yaptın?’ diye soruyorsunuz’ ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ’DEN İDDİALARA SERT YANIT

Konuyla ilgili olarak Yeniçağ’a açıklama yapan İYİ Partili Meclis Üyesi Akın Gürkan ise iktidara yakın medyada çıkan haberlere tepki göstererek ‘Millet ittifakının meclis üyeleri sanki “kentsel dönüşüme hayır dediler” diye bir yaygara koparılmak istenmektedir. Bu konu hakikaten trajikomik, insanı şaşkına çeviren artık bu kadar da olmaz dedirten, insanların aklı ile dalga geçmekten başka bir şey değildir’ dedi.

AKP’li Belediyenin eksik bilgilerle Meclis’i topladığını, üyelerin de neye evet neye hayır diyeceklerini bilemediklerini belirten Gürkan açıklamasında;  ‘İYİ Parti olarak tavsiyemiz şudur ki sızlanmayı ve halkı şikâyeti bırakın, bir an önce ilgili yerlerin Kentsel Dönüşümlerini planlayın, Rezerv alanı ilan ettiğiniz yerlerde Rezerv yapılarını oluşturun. Yaptığınız kentsel dönüşümlerde Tuzla Halkının menfaatlerini en yüksek ölçüde koruyun.’ İfadelerini kullandı.

İYİ Partili Akın Gürkan’ın açıklamasının tamamı şöyle:

“Tuzla belediyesi Kasım Ayı toplantıları 3.birleşiminde Cuma günü görüşülen ve birinci birleşim gündemine ilave teklif olarak getirilen  “İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Yayla Mahallesi (Beş evler mevkii ve yakın çevresi) Sınırları içerisinde Kalan ve Rezerv Yapı Alanı Olarak İlan Edilen Alan İçerisinde Kalan Taşınmazlar ve Yapılar için Yetki verilmesi Konulu Hukuk Komisyonunda görüşülen rapor” ile ilgili olarak, basında sanki Millet ittifakının meclis üyeleri “kentsel dönüşüme hayır dediler” diye bir yaygara koparılmak istenmektedir. Bu konu hakikaten trajikomik, insanı şaşkına çeviren artık bu kadar da olmaz dedirten, insanların aklı ile dalga geçmekten başka bir şey değildir.

Millet ittifakının meclis üyeleri olarak, Rezerv yapı alanında yapılacak olan uygulamalar hakkında bilgi, bakanlığın verdiği yetki devri yazısını, verilen yetkinin ne şekilde uygulanacağını hiçbir şekilde izah etmeyenler ve meclisten sınırsız yetki isteyenler, meclisin denetim iradesine gem vurmak isteyenler” “kentsel dönüşüme hayır dediler” diye bir yaygara koparmaktadırlar.

Tuzla belediyesi uzun zamandır, komisyon üyelerinin de defalarca dile getirdiği bu bilgi belge ve evrak saklama, komisyona sunmama olayını sürekli yapmaktadır.

Müdürlüklerin hazırladıkları dosyalarla ilgili olarak komisyon üyelerince istenen belge ve bilgiler verilmemekte dolayısı ile konularla ilgili tam bir bilgi edinilmesi engellenmektedir.

Bu eksik bilgilerle meclis toplanmakta Millet İttifakı meclis üyelerinin her meclis toplantısında defalarca dillendirdiği bilgi ve belge verilmemesinden muzdarip üyeler de neye evet neye hayır diyeceklerini bilememektedirler. Tuzla halkının haklarını korumak uğruna siyasi kariyerlerini ve alacakları eleştirileri de yine Tuzlalıların menfaatine gelecek bir halel uğruna, göğüslemektedirler.

İYİ Parti Tuzla Meclis Üyesi olarak seçilip meclise geldiğim ilk aylardan başlamak üzere hemen hemen her meclis toplantısında Riskli Yapıların Tespitlerinin Yapılmasını, Tuzlanın bir Riskli Yapı Haritasının çıkarılması gerekliliğini mesleğim olması sebebi ile de çokça üstünde durdum ve sürekli dillendirdim.

Depremin ülkemizin ve yaşadığımız şehrin en önemli sorunu olduğunu. Gündemimizin “KANAL-İSTANBUL” değil “DEPREM İSTANBUL” olduğunu defalarca anlatmama rağmen“ kentsel dönüşüme hayır dediler” diye bir yaygara koparmak sırf siyasi rant devşireceğim diye uğraşırken komik duruma düşmekten başka bir şey değildir.

Belediye başkanlığı sızlanma makamı veya halkı şikâyet etme makamı da olmamalıdır.

Belediye Başkanının, senelerdir kooperatiflerle uğraştığını fakat site yöneticilerinin kendinden maaş istediğini, değişik değişik farklı taleplerde bulunduğunu anlatıp halkı şikâyet etmesi hiç de uygun bir davranış değildir.

İYİ Parti olarak Tavsiyemiz şudur ki sızlanmayı ve halkı şikâyeti bırakın, bir an önce ilgili yerlerin Kentsel Dönüşümlerini planlayın, Rezerv alanı ilan ettiğiniz yerlerde Rezerv yapılarını oluşturun. Yaptığınız kentsel dönüşümlerde Tuzla Halkının menfaatlerini en yüksek ölçüde koruyun.

Kentsel dönüşümün Tuzla’da bir an önce başlaması gerektiğini, başlatılmadığı takdirde gündemden hiç düşürmeyip yapılana kadar da sıcak tutacağımızı, tüm aşamalarında konunun takipçisi olacağımızı ve Tuzla halkının menfaatlerini sonuna kadar koruyacağımızı buradan ilan ediyor, tüm Tuzla Halkına Sağlık, Esenlik ve Huzurlu günler diliyorum.”

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Müftülükteki iğrenç olay bir taciz daha! Yıllarca taciz edilmiş!

HIZLI YORUM YAP