Ak Partili Bakan Varank'tan Şahan Gökbakar'a tepki: 'Orman yangınlarıyla mücadele uzmanı'! Sosyal medya bakana tepkili! | GÜNDEM
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • Ak Partili Bakan Varank’tan Şahan Gökbakar’a tepki: ‘Orman yangınlarıyla mücadele uzmanı’! Sosyal medya bakana tepkili!

Ak Partili Bakan Varank’tan Şahan Gökbakar’a tepki: ‘Orman yangınlarıyla mücadele uzmanı’! Sosyal medya bakana tepkili!

Ak Partili Bakan Varank’tan Şahan Gökbakar’a tepki: ‘Orman yangınlarıyla mücadele uzmanı’! Sosyal medya bakana tepkili! Ak partinin bakanları arasında olan ve son zamanlarda sosyal medyadan verdiği mesajlar ile gündeme gelen Mustafa Varank’ın hedefinde orman yangınlarında gönüllü olarak çalışan ve yaptığı yayınlar ile bölgeden bilgi veren ve zaman, zaman yangın söndürme alanlarında çalışması ile yerli yabancı bir çok kişinin taktirini toplayan Şahan Gökbakar’a tepki vermesi, Mustafa Varank’a olan tepkileri artırdı..

Bakan Varank:

Orman yangınlarıyla mücadele uzmanı Sn. Şahan Gökbakar keşke uzay ve havacılık endüstrisi alanında da biraz uzmanlaşsaymış. Orman yangını, resmi üretim programı açıklanmamış, ne zaman teslim edileceği belli olmayan, daha bir tane bile seri üretimi yapılmamış uçağı mı bekleyecek?

Ne olmuştu?

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yangın söndürme araçlarına ilişkin açıklamasında “2022 yılında orman yangınlarıyla mücadele edebilmek amacıyla; 5 adet amfibik uçak, 5 adet büyük tanker uçak, 10 adet küçük tanker uçak ve 55 helikopterden oluşacak hava gücü için ihale süreci Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından başlatılmıştır. 5 adet amfibik uçak satın alınması için Savunma Sanayi Başkanlığı ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Amfibik yangın söndürme uçaklarının sipariş üzerine üretilen özel uçaklar olması sebebiyle, uçaklar tedarik edilene kadar kiralama usulü ile alınmaya devam edilecektir” denilmişti.

Bakanlığın açıklamasına ilişkin kişisel sosyal medya hesabından paylaşım yapan Gökbakar ise, “Cevap gelmiş. Malesef yeterli değil. Orman yangını ihale sürecini mi bekliycek? 6ay gecmis hala ihale yapacaz vs! Ayrica bu ihale yapilacak bir iş değil çünkü zaten ücak tipi ve üreticisi belli. VikingAir 515 modeli. 30-35m$ bedeli. 6130lt atıyor. 12 saniyede denizden su aliyor.” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Gazeteci Ferhat Aydoğan Kimdir..! Hayatı ve Biyografisi

HIZLI YORUM YAP