Ak Parti ve MHP ayrılırsa Ak Parti HDP ile masaya oturur! | GÜNDEM
DOLAR

32,3720$% 0.15

EURO

34,9739% -0.3

STERLİN

40,9565£% 0.16

GRAM ALTIN

2.324,09%0,21

ÇEYREK ALTIN

3.963,00%-0,72

a

Ak Parti ve MHP ayrılırsa Ak Parti HDP ile masaya oturur!

Ak Parti ve MHP ayrılırsa Ak Parti HDP ile masaya oturur! Son zamanlarda Anketlerde düşüşte olan MHP’ye sosyal medyadan tepkiler hızlar artıyor, Bunun bir çok sebebi var fakat bardağı taşıran son damla Ülkücü Şehit Sinan Ateş suikastı oldu.

Ülkücülükte biz söz vardır, Bizim karşımıza cesareti olmayan çakallar pusu kurar bu ülkücünün kaderinde vardır derler.

MHP her seçim oy kaybetmeye devam ediyor, fakat bir şekilde bu zamana kadar mecliste kaldı. Bir çok kan kaybettiler üstelik bunlar ülkücü camiada son derece önemli isimlerdi.

Ülkücülerin gayesi Atatürk ve Cumhuriyet geleneklerine sağdık olmakla birlikte ülkücünün kaderi suçla mücadele etme gerekirse farklı eylemlere kadar gidecek bir yapıya sahiplerdir. Bunu ülkücüler adlı belgeselde görürsünüz.

Bir çok kişi izlese de yanlış hatırlamıyorsam o ülkücü belgeselini Sinemalar verirken yasaklanmış ve izlenilmesin diyordu. Neden diyor sorgulamayın nedeni çok açıktı. Çünkü zamanın ülkücüleri eski ülkücülerden gerçekleri duyduklarında uyanacaklardı..

O zamandan bu zamana değişen tek şey MHP’de bir çok kişi ayrıldı hatta MHP’den daha fazla oy alacak duruma geldi, bugün milliyetçiler tek çatıda toplansa en az oyu nereden baksanız %30 civarında..

MHP ise son anketlerde düşüşte bu düşüş normal bir düşüş değil, Her ne kadar sayın Bahçeli ben iktidar ortağı değilim deyip topu taca atsa da bu değişmez bir gerçek ortağı.. Hem de tapusuna kadar ortağı.

Bugün ise bir çıkmazın içinde Çünkü MHP’de olan oy kaybı az değil oldukça fazla.. Bu durumda Ak partide olan oy düşüşü hesap edildiğinde seçimi bu iki partinin göğüslemesi imkanız.

Burada parti değil seçmenin fikri önemli, MHP ben Erdoğan’ı destekliyorum dese de MHP seçmeni sandıkta kırılma payı olan %2,5 olduğunu düşünürseniz.. Durum daha da kötü.. Burada tek seçenek HDP kalıyor. HDP ile Ak parti anlaşabilir mi? Geçmişte çok yaptılar elbet anlaşabilir. Çıkıp bu süreçte MHP seçmeni partisine geri döner mi imkansız dönmezler. İşte bu kadar kötü bir tabloyu Ak parti düşünmemiş olabilir ama Erdoğan emin olun bunu düşünmüş ve analiz etmiştir.

Bir ya MHP ile yolları ayıracak ve MHP’den oy alacak o hamleyi yapacak eskisi gibi. Milyonlarca kişi MHP’ye oy vermeyi bırakıp Ak partiye geçti.. Hem de çözüm sürecinde bu siyasi bir manevradır. İki bilinmez denklemin içinde Ak parti HDP anlaşmış ve Milletçiler oy vermiştir. Bugün sorsanız imkansız gelebilir kulağınıza ama Erdoğan’ın sesi Bahçeliden daha gür olduğu için böyle..

Yani MHP ile Ak parti yolları ayırdığı an HDP ile Ak parti çok rahat anlaşır. Anlaşır çünkü iki partide buna istekli. HDP bilmiyor mu Millet ittifakı ile anlaşamayacak.. Anlaşmaları da imkansız o masada meral Akşener varken HDP o ittifak içine asla giremez.

Bu sebep ile HDP’nin tek anlaşacağı parti Ak parti olarak görünüyor. MHP Cumhur İttifakı’ndan ayrıldığı an Erdoğan HDP ile masaya oturur.. kimsede Ak partiden tek kelime edemez.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kuruluş Osman Nayman Kimdir? Selçukluyu yok eden komutan!

HIZLI YORUM YAP