Ak Parti ve HDP Düşmanla işbirliği yapan Şeyh Said anması! | GÜNDEM
DOLAR

32,5451$% -0.01

EURO

34,8985% 0.1

STERLİN

40,6965£% 0.2

GRAM ALTIN

2.428,62%0,24

ÇEYREK ALTIN

4.046,00%-0,61

a

Ak Parti ve HDP Düşmanla işbirliği yapan Şeyh Said anması!

Ak Parti ve HDP Düşmanla işbirliği yapan Şeyh Said anması! Ülkenin kuruluşu sırasın ‘da düşmanla iş birliği yaparak binlerce kişinin ölümüne sebep olan kişilerden birisi olan Vatan haini, Türk düşmanı Şeyh Said için Ak parti ve HDP anma etkinliği yaptı.

Şeyh Said zamanın ‘da binlerce kadın, çocuk, öldürülmüştü!

Düşmanla iş birliği yapan vatan haini Şeyh Said için HDP ve Ak partinin anma yapması tepkilere enden olurken, MHP konuyla alakalı tepki vermedi. Ülkücü gençlik grubu ise durumu kınayarak hangi vicdan, hangi ahlak ile bir düşmanla iş birliği yapanların anılması kabul edilemez mümkünde değil ifadeleri kullanırken sosyal Medya’da vatan haini Şeyh Said ile ilgili bir çok kişi HDP ve Ak partiye tepki gösterdi.

AKP Kayapınar İlçe Başkanı Uğur Delidere, Cumhuriyet rejimine karşı başlattığı ayaklanmanın ardından İstiklal Mahkemeleri’nde yargılanan ve 29 Haziran 1925 tarihinde idam edilen Şeyh Said hakkında skandal bir paylaşım yaptı.

Şeyh Said ve beraberindeki 47 kişinin idam edilişinin 96’ncı yıl dönümüne ilişkin Twitter’dan paylaşımda bulunan AKP’li Dereli şu ifadeleri kullandı:

“Şehadetlerinin 96. sene-i devriyesinde Şeyh Said ve dava arkadaşlarını rahmet ve özlemle yad ediyoruz.”

 

AKP’DE İLK ŞEYH SAİD GÜZELLEMESİ BU DEĞİL

AKP'DE İLK ŞEYH SAİD GÜZELLEMESİ BU DEĞİL

2018 yılında Diyarbakır’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin başbakanı Binali Yıldırım’ın 1 Nisan’daki ziyareti nedeniyle valiliğin karşısına üzerine “Her Evet Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir Fatiha’dır” yazılı pankart asılmıştı. Pankartın büyük tepki toplamasının ardından AKP’den yapılan açıklamada “Bilgimiz ve talimatımız dışında asıldı” açıklaması yapılmıştı.

Cumhuriyet rejimine karşı başlattığı isyan sonrasında İstiklal Mahkemelerinde yargılanan ve 29 Haziran 1925’te idam edilen Şeyh Said’e HDP yine sahip çıktı.

Geçtiğimiz yıllarda da Şeyh Said’i sosyal medyadan paylaşılan mesajlarla anan HDP, bu sene Şeyh Said’i “saygı” ile andı.

Şeyh Said, Türkiye’nin Kerkük ve Musul için İngiltere ile görüşmeleri sürdürdüğü bir süreçte isyan başlatmış, bu sebeple Irak sınırında emir bekleyen birlikler ayaklanmayı bastırmak için sınırdan çekilmek zorunda kalmıştı.

HDP, kürtçe paylaştığı mesajında Şeyh Said’in ihaneti “özgürlük mücadelesi” olarak gösterildi.

Kaynak: Yeniçağ

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

‘Çocuğunu istismar eski Ak parti gençlik kolları başkanı Refik Yakıt tutuklandı’ haberine engel geldi

HIZLI YORUM YAP