AK parti çürük binaların yapımına izin vermedi! İstanbul’da 2 bin konut! | GÜNDEM
DOLAR

32,3771$% 0.16

EURO

34,9802% -0.31

STERLİN

40,9762£% 0.21

GRAM ALTIN

2.324,38%0,23

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%-0,74

a
  • Baykuş Haber
  • GÜNDEM
  • AK parti çürük binaların yapımına izin vermedi! İstanbul’da 2 bin konut!

AK parti çürük binaların yapımına izin vermedi! İstanbul’da 2 bin konut!

Deprem sonrası kongrelerine hız veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve parti yönetiminin halkın sesine kulak vermemesi dikkat çekti, İstanbul’da hasarlı binaların yapımına henüz izin çıkmadığı ve bu binaların çürük olmasına rağmen bekletildiği ortaya çıktı!
Sosyal Medya’da kullanıcılar ise şunu soruyor: Ak parti depremi nasıl önleyecek? Bu yapılara izin verilmemesinin ve bekletilmesinin sebebi kim veya kimler?
İstanbul Avcılar’da imarlı, iskanlı, tapulu yaklaşık 2000 konut veya iş yerinin sahipleri 2008 yılında yeniden imara kapatıldığını belirterek, evlerini yenileme izinleri olmamasına tepki gösterdi.

Dr. Ahmet Sadık Caddesi üzerindeki Derya Blokları önünde bugün saat 12.00’de bir araya gelen bir grup mahalle sakini, basın açıklaması düzenledi.

“Binalarımızı yenilemek için imar iznimizi bir türlü alamıyoruz. Kat mülkiyeti imarlı ve iskanlı olan, elimizde tapuları bulunan konutlarımız için imar izni 2008 yılından bu yana elimizden alınmış ve tüm sakinler mağdur olmuştur.” denilen açıklamada mahalle sakinleri her geçen gün yaklaşan olası İstanbul Depremi ile ölümü beklediklerini dile getirdi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Son 7 yıldır, hak mağduriyeti mücadelesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne, ilçemiz sınırları içinde bulunan siyasi parti ilçe başkanlıklarına, STK temsilcilerine, ilçe belediyemize ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlere yaptığımız başvurulardan bir türlü olumlu yanıt alamıyoruz.  

Binalarımızın depreme dayanıklı birer konut olarak yeniden yapılabilmesi amacıyla imar sorunun ivedilikle çözülmesini talep ediyoruz.  İstanbul ya da yakın merkezli bir depremde Avcılar Denizköşkler’deki tüm bu konutların çökmesi kaçınılmaz olacaktır. Bizler, demir ve beton yığınlarının altında can vermek istemiyoruz.”

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

40 yıllık davanın çözülmesine CHP ve İYİ parti hayır dedi  !

HIZLI YORUM YAP