ABD'nin Osman Kavala isteğine Kılıçdaroğlu'ndan destek ! | DÜNYA, GÜNDEM
DOLAR

32,3694$% 0.13

EURO

35,3568% 0.12

STERLİN

41,5425£% 0.71

GRAM ALTIN

2.323,08%0,19

ÇEYREK ALTIN

3.999,00%0,17

a

ABD’nin Osman Kavala isteğine Kılıçdaroğlu’ndan destek !

ABD’nin Osman Kavala isteğine Kılıçdaroğlu’ndan destek !

ABD’nin isteğine Kılıçdaroğlu’ndan destek geldi ! Türkiye ‘Kimse emir veremez’diye konuşmuştu. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını talep etmesinin hemen  ardından Kemal Kılıçdaroğlu da konu ile ilgili açıklmada bulundu. Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın serbest kalmasını istedi. Dışişleri Bakanlığı ABD’nin bu isteğine ‘Kimse emir veremez’ şeklinde açıklamayla karşılık vermişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, 15 Temmuz’a ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Kızıl Soros lakabı ile tanılan Osman Kavala hakkında açıklamada bulundu. Her konuşmasında Türkiye’nin dış güçlerin kontrolü altında hareket ettiğini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu ise bu sözlerinin aksine yine dış odakların Türkiye’de bulunan sözcülüğünü yaparcasına aynı gün içerisinde Osman Kavala’nın ve Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise partisinin Grup Toplantısı’nda konuştu. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin yabancı devletlerin ekseninde hareket ettiğini, bu devletlerin çıkarlarını gözettiğini dile getirdiği yönündeki sözlerini unutarak ABD’nin Osman Kavala için yaptığı açıklamayı destekleyerek serbest bırakılmasını istedi.

TÜRKİYE’DEN ABD’YE YANIT GECİKMEMİŞTİ: KİMSE EMİR VEREMEZ !

Türk Dışişleri Bakanlığı’nın ” Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy’un ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Osman Kavala’ya İlişkin Açıklaması Hakkındaki Soruya Cevabı” başlığıyla yayınladığı açıklama şu şekilde:

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Osman Kavala’nın tutukluluğunun sonlandırılması çağrısı yapan açıklaması hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmamaktadır. Osman Kavala hakkında devam eden bir yargı süreci mevcuttur. Bağımsız mahkemeler tarafından yürütülen bu sürece herkes saygı duymak zorundadır. Nitekim adıgeçen hakkında geçtiğimiz Şubat ayında bir beraat kararı verilmiş olup, elde edilen yeni deliller çerçevesinde halihazırda başka bir suçtan tutuklu bulunmaktadır.

Konu FETÖ elebaşının ülkemize iadesine geldiğinde hukuki süreçleri bahane gösteren, keza, Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’yı herhangi bir dava süreci başlamadan aylarca tutuklu tutanların ülkemizde devam eden bir davaya bu denli müdahalesi çelişkilidir.

Türkiye bir hukuk devletidir. Hiçbir devlet veya hiç kimse Türk mahkemelerine yargı süreçleri hakkında emir veremez.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD’den Türkiye’nin İçişlerine skandal müdahale cabası !

HIZLI YORUM YAP