91 saat sonra umudun yeni adı Ayda bebek oldu | GÜNDEM
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

91 saat sonra umudun yeni adı Ayda bebek oldu

İzmir meydana gelen depremin ardından çalışmalar hiç ara vermeden sürdürdüren kurtarma ekipleri 91. saatte Rıza Bey Apartmanı’nın enkazından  Ayda Gezgin’i Allah’ın izni ile canlı kurtarmayı başardı. Ayda Gezgin’in sağlık durumunun iyi olduğu ve hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

91 saat sonra umudun adı yeniden konuldu ve adı Ayla oldu !

 

İzmir’de meydana gelen depremin ardından  yıkılan Rıza Bey Apartmanı’ndaki arama kurtarma enkaz çalışmların da  91. saatinde sevindirici bir ses duyuldu. Kurtarma ekipleri bir 4 yaşındaki Ayda Gezgin’e ulaştı .

Alanda bir anda tüm çalışmalar durdurulurken hemen UMKE ekibi enkaza çağrıldı. İki travma tahtası istendi ve sedye getirildi. Enkaz altına serum ve termal battaniye gönderildi. Enkazın üstü hızlıca boşaltılırken ambulans hazırlandı. Çalışmalar bir noktada yoğunlaştı.

4 YAŞINDAKİ AYDA GEZGİN KURTARILDI

Enkaz altından çıkarılan çocuk sedyeye alınarak ambulansa taşındı. Çocuğun kurtarılışı sırasında alkış sesleri yükseldi. Ayda Gezgin’in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Yardımcısı Prof. Muhammet Güven, 4 yaşındaki Ayda’nın sağlık durumu hakkında, “Genel olarak problem gözükmüyor. Şuuru açık, konuşabiliyor. Hayati fonksiyonlarında sorun gözükmüyor. Tetkikleri alındı, takipleri devam ediyor” dedi.

 

ÇOK GÜZEL GÜLÜYORDU… AĞLAYA AĞLAYA ÇIKARDIK’

Kurtarma çalışmasına katılan bir ekip üyesi şunları söyledi:

”Çok güzel bir kız. Çok güzel gülümsüyordu. Sanki hiç enkazın içinde değilmiş gibi çok güzel gülümsüyordu. Ben İHH arama kurtarma ekibindeyim. İlk önce arkadaşlar sesini duydu. Sesini duyunca insan olup olmadığını anlamak için elle tespit ettiler. Hareket eden bir kız çocuğu olduğunu gördüler. Ses verdikten sonra ekipler toplantı. Hummalı bir çalışma yapıldı. Enkazdan çıkarıldıktan sonra çok güzel gülümsüyordu. Hepimiz çok duygulandık, ağlayarak çıkardık. Sesleri anlaşılmıyordu, çocuk sesleriydi. Enkazdan çıkmamış kadar güzeldi.”
TUNÇ SOYER: KURTARMA EKİPLERİMİZ BİR BEBEĞİMİZE CANLI ULAŞTI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de ”Rıza Bey Apartmanı enkazından hepimizi heyecanlandıran haber var. Kurtarma ekipleri bir bebeğimize canlı ulaştı. İnşallah sağ salim çıkarılacak. Umutla bekliyoruz.” dedi.

CNN muhabiri Mücahit Yolcu da ”Bebeğe bir damar yolu açılıyor. Damar yolu açılması bebeğin sağ olduğunu gösteriyor. Serum, battaniye ve oksijen tüpünün ulaştığı bilgisi verildi” dedi. Bebeğin çamaşır makinesi sayesinde hayata tutunduğu iddia edildi.

AÇIKLAMALAR PEŞ PEŞE

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de Twitter hesabından “Ayla Gezgin canlı olarak kurtarıldı” şeklinde paylaşımda bulundu.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bir yavrumuza daha ulaştık. Elhamdülillah.” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı resmi twitter hesabından kurtarılan çocuğun fotoğrafını paylaştı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Murat Övünç : Beyinsiz, gerizekalı halktan çok sıkıldım

HIZLI YORUM YAP