2021 Asgari ücret ne kadar olacak? işte kulis bilgiler | EKONOMİ, GÜNDEM
DOLAR

32,3918$% 0.21

EURO

35,0848% -0.08

STERLİN

41,0713£% 0.39

GRAM ALTIN

2.324,61%0,24

ÇEYREK ALTIN

4.036,00%1,07

a

2021 Asgari ücret ne kadar olacak? işte kulis bilgiler

Bir çok açlık sınırımınım altında yaşayan kişiyi ilgilendiriyor 2021 askeri ücret miktarı, dolayısı ile herkes merak ediyor 2021’de askeri ücret ne olacak?

iş veren ve hükumet yetkilileri aslında bir görüşme sağladı malum pandemi ile iş veren zarar diyeceği için çalışanın elinde bir koz yok.

İş veren destek talebinde bulunabilir veya bazı vergileri bu yıl af edin diyerek bir baskı yapabilir ama işlemeyebilir malum vergiden beslenen bir devlet var bunun haricinde bir gelir olmadığı için ilk akla galen acaba pandemi ile birlikte az bir zam yapılır sorusu akıllara geldi.

 

Biz hesaplayalım, malum simit ile birlikte hazırlarsak daha güzel olur.

3 kişilik bir aile

3 simit yiyecekler

simit 2 tl: 540 TL simit

Ev kirası: 1500

Çay: 27

Elektirik,su,doğal gaz: yazın 300 – kışın 500

toplayalım: 1500+540+27+500=2567

Simit yiyerek geçinen kişi et yok, kıyafet almak yok, cips,kola,şeker,et almak yok bu şartlarda zaten açlık sınırı altı olduğu için gerisini hesaplamaya gerek yok ama bildiğim bir şey var oda eğer işçiler kendileri maaşlarını belirlemek isterlerse birlik olmak zorundadır.

Öncelikle şunu bilin geçen dönem askeri ücret 3000 TL olması gerekiyordu ama iyi bir rakam sayılır yine askeri ücret ama sonrası tam bir facia 2,5 TL olan cipsler sene bitmeden 5 tl oldu. ekmek 3 TL oldu şimdi bu seneye hesaplarsak eğer askeri ücretin net 4.000 TL olması gerekiyor. bunun altında bir rakam ile kimse geçinemez bir şey alamaz, Bu rakamın altında çalışan kişiler ise sadece yaşamak ve ekmek yemek için çalışacaktır, İYİ parti ev CHP konu hakkında konuştu  ve konuşmaya devam edecek, Bu dönem askeri ücretin 4.000 TL olması isteniyor CHP VE İYİ PARTİ içinde konuşulan rakam bu, iktidar partisi ise 2700,2900 civarında konuşuyor.

Görünen o ki son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek, Erdoğan ne der az çok tahminler yukarıda.

Peki Bu gün buna karar verecek isim Cumhurbaşkanı Erdoğan değil de başka bir kuruluş olsaydı ne olur bugün askeri ücret için 5.000 tl konuşuluyor olurdu.

Neden mi: eşitlik ilkesine bakıldığında büyüyen ekonomide %67 büyüme derseniz ona göre de  büyümek zorunda kalırsınız, lakin böyle bir karar mercii Türkiye’de yok, bu eşit hak ve hürriyetlerin olduğu ülkelerde var.

Mesela Avrupa’da işçiler parasını vermemek için karara tepki gösterebiliyor, grev değil hak istiyor. öyle askeri ücretle değil paraları zaten değerli olduğu için sen onun gözünde bir hiçsin zaten.

Bu yüzden işçiyi temsil eden kişiler işçinin yakında değil, gecen dönem çok iyi biliyorum  askeri ücret için en fazla konuşan Akşener di eğer Akşener bu kadar diretmese o askeri ücret o kadar artmazdı.

Kısacası pandemi dolayısı ile bekletti fazla olmasın ha olurda 500 tl bir zam yaptı diyelim mesela ne olur ne olacak, onu da fırsata çeviren bir yer var zaten, çay olur 35, ekmek olur 2,5 simit olur 2,75 her şeye yine zam gelir kısacası sevgili okuyucular 2021 askeri ücret ile geçinmeye çalışan kardeşim, açlıkla yaşamaya devam edeceksiniz.

Devir bu, devlet bahçeli askeri ücret için konuştuğunu görmediğiniz sürece olmaz o işler onunda konuşacak hali yok yaşlan dı artık. MHP’de zaten çöktü gidiyor eskiden başbuğ bir kükrerdi, aslan gibi konuşurdu.,

Eski Türkiye’de paranın değerli olduğu zamandı azdı ama altın gibi değerliydi, askeri ücretle çalışan adamın karısı yastık altına  altın dizerdi, altın alırdı, şimdi o yastıkların altı boş.

Hadi selametle Allah kimseyi açlıkla intiham etmesin. Allah halkı aç iken tok gezen yöneticiye de gün yüzü göstermesin, Allah aklı olan devlet adamına akıl, akıl sağlığını yitirmiş zalimde tez zamanda kahhar ismi ile tecelli etsin diyelim.

Halinize şükredin.

 

Ersoy K

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Meral Akşener: Propaganda ve yalanlarla gerçeklerden kaçamazsınız Erdoğan!

HIZLI YORUM YAP