Yeni Şafak Gazetesi Doların Artış Sebebi Koç Holding Dedi Ortalık Karıştı! | EKONOMİ
DOLAR

32,3476$% 0.29

EURO

35,1590% 0.07

STERLİN

40,9933£% -0.07

GRAM ALTIN

2.301,59%1,07

ÇEYREK ALTIN

3.961,00%-0,17

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • Yeni Şafak Gazetesi Doların Artış Sebebi Koç Holding Dedi Ortalık Karıştı!

Yeni Şafak Gazetesi Doların Artış Sebebi Koç Holding Dedi Ortalık Karıştı!

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi Koç Holding bünyesinde yer alan Tüpraş’ı Türk Lirasına saldırmakla suçladı.

Hem gazetede hem de internet sitesinde yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu olarak gösterilen TÜPRAŞ’ın dolar oyunu “pes” dedirtti. Türkiye’nin ekonomide tarihi mücadele verdiği bir dönemde, bu kadar önemli bir sanayi kuruluşunun ihtiyacının ötesinde dolar mevduatı yatırımı yaptığı ortaya çıktı.

Tüpraş’ın Borsa’ya yolladığı halka açık verilere göre 2019 yılsonunda 8,7 milyar TL olan vadeli mevduat miktarı Haziran 2020 itibari ile 16 milyar TL’ye çıktı. Aynı dönemde dolar mevduatı ise 1,1 milyar TL karşılığı dolar iken 6,2 milyar TL karşılığı dolara çıktı. Yani Tüpraş bu dönemde 5,1 milyar TL’lik dolar aldı.

Tüpraş’ın döviz mevduatını bu denli artırmasının nedeni anlaşılamadı. Tüpraş’ın kredi çekerek döviz mevduatı yapmış olma ihtimalinin yüksek olduğu ifade edilirken, asli işinden değil, döviz yükselişinden para kazanmaya çalıştığı gerçeği ortaya çıktı.”

 

“KOÇ GRUBU HİNLİK YAPMIŞ”

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde görev yapan ekonomist Prof. Dr. Cem Başlevent, konuyla ilgili dikkat çeken bir yorumda bulundu. Başlevent, “Koç grubu yine bir hinlik(!) yapmış. Tüpraş dolar satın alıp, kuru yükseltmiş. Peki, bunu petrolü dolarla ithal edeceği için yapmış olabilir mi?” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak Gazetesi Doların Artış Sebebi Koç Holding Dedi Ortalık Karıştı!

Yeni şafak gazetesine en sert tepkiyi ise Hükumet kanadı verdi, bir çok kullanıcı yeni şafak gazetesinin kimyasının bozulduğunu dile getirdi, yeni şafak gazetesi daha öncede bir çok konuda yanlış bilgiler vererek halkın kin ve nefret söylemi ile yönetmeye çalışması başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından eleştirilmişti. Yeni şafak gazetesinin pelikancı grupların ve mısırcı ihvan grupları ile yakın ilişkide oldukları iddia ediliyor.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ak partiyi Karıştıran Soru 50 bin 874 şişe Şarap Ne Oldu?

HIZLI YORUM YAP