Yalan Haber paylaşan Kemal Kılıçdaroğlu halen özür dilemedi ! T24 ise özür diledi ! | EKONOMİ
DOLAR

32,3813$% 0.19

EURO

35,1046% -0.03

STERLİN

41,0882£% 0.44

GRAM ALTIN

2.325,05%0,25

ÇEYREK ALTIN

4.032,00%0,81

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • Yalan Haber paylaşan Kemal Kılıçdaroğlu halen özür dilemedi ! T24 ise özür diledi !

Yalan Haber paylaşan Kemal Kılıçdaroğlu halen özür dilemedi ! T24 ise özür diledi !

T24, Katar vatandaşı gençlerin Türkiye’de hiç bir sınava tabi kalmadan sınavsız okuyabileceğini iddia etti. Bu başı sonu yalan habere ilk destek paylaşımı ise yine tanıdık bir isimlerden geldi bu isim CHP lideri Kılıçdaroğlu oldu. Türkiye’de ” Z” kuşağını AK parti hukümetine karşı kandırmak adına algı olarak anlaşılan bu haberi ,Sınavdan hemen önce paylaşan T24 özür diledi, Kılıçdaroğlu ise halen özür dilemedi ve suskunluğunu koruyor.

 

 

 

Haber sitesi T24, Katar vatandaşı gençlerin Türkiye’de sınavsız tıp okuyabileceğine dair protokolün imzalandığını iddia etmişti. Haber, baştan aşağı yalan olmasına rağmen sosyal medyada ”ÇAPULCU TROLLER” haberi hızla yaydı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da haberi, “Kendi gencine bu kadar sevgisiz bu kadar saygısız bir iktidar işte. Hiç mi utanmıyorsunuz bunları yaparken ey Ak Parti? Aranızda biriniz çıkıp da bu adaletsizdir diyemedi mi? Bizim çocuklar o okullara girebilmek için bütün gençliklerini heba ediyorlar” ifadelerine yer vererek paylaştı

 

Ancak, haberin gerçeği yansıtmadığı kısa sürede ortaya çıkınca T24 özür dilemek zorunda kaldı. Sosyal medyadan yapılan paylaşımda, “T24’teki ilk yayınında “Protokol onaylandı, Katarlı gençler Türkiye’de sınavsız tıp okuyabilecek” başlığıyla verilen haberi düzeltir; T24’e güvenerek referans veren okurlarımızdan ve haberin muhataplarından  özür dileriz” ifadeleri kullanıldı.

T24’ün haberi, üniversite sınavlarından hemen önce yayınlaması da dikkati çekti. Sınav heyecanı yaşayan yüz binlerce öğrenciyi etkilemek için bu konunun gündeme getirildiği belirtildi.

T24’ten sonra Kılıçdaroğlu’nun özür dileyip dilemeyeceği merak konusu oldu.

ALTUN: KAFALARINI KUMA GÖMECEKLER, GENÇLERİMİZE HAVALE EDİYORUZ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, T24’ün özür dilemesinden sonra yaptığı açıklamada, “Peki ya şimdi bu yalanın peşinden gidip de sınav öncesi gençlerimizi provoke etmeye çalışan muhalefet mensupları ne yapacak” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur, “Bu yalan haberi Kılıçdaroğlu paylaşmasaydı özür dilemeyeceklerdi. Kılıçdaroğlu’ndan özür diliyorlar” dedi.

Gazeteci Ersoy Dede ise, “Hadi T24’ün sınav bittikten sonra geri adım atmasını görmezden gelelim.. de Sayın Kılıçdaroğlu’nun T24’ün bu haberiyle yaptığı paylaşım ne olacak” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Erdoğan onayladı Katarlı gençler, Türkiye’de sınavsız tıp eğitimi alacak

HIZLI YORUM YAP