Yabancı güçlerin fındık oyunu: Fındık üreticinin elinden çıkınca değerlendi | EKONOMİ
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • Yabancı güçlerin fındık oyunu: Fındık üreticinin elinden çıkınca değerlendi

Yabancı güçlerin fındık oyunu: Fındık üreticinin elinden çıkınca değerlendi

Yabancı güçlerin fındık oyunu: Fındık üreticinin elinden çıkınca değerlendi.. Özellikle Karadeniz bölgesinde halkın geçim kaynaklarından olan fındık son 15 yıldır, hiç olmadığı kadar değersiz hale gelmesi üreticiyi düşündürüyor, Bir çok fındık üreticisi ise fındık bahçelerini keserek farklı alanlara yönelmeye başlaması ise, Bu şekilde devam ederse 10 yıl sonra bahçelerin %25 olarak kaybedileceğini düşünülüyor.

Üretici Fabrika istiyor!

Bir çok üretici fındık bizlerden alındıktan sonra değer kazanıyor ve bizleri yabancı şirketlere mahkum ediyorlar diyerek senelerdir tepki gösteriyor!

Meral Akşener uyarıda bulunmuş ve Fındık için adımlar atılması gerektiğini savunmuştu, Ak parti ev MHP oyları iel fındık ve çiftçilerin durumunun araştırılması ret edilmişti..

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Ordu’da serbest piyasada 28,5 liraya kadar ulaşan fındık fiyatlarının geç kalınmış bir rakam olduğunu belirterek, “Biz bu fiyatları hasattan sonra bekliyorduk, o zaman üreticilerimizin lehine olacaktı. Dolara endekslendiğinde ise fındık fiyatı geride kaldı, üreticinin de elinde fındık kalmadı” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti, Yerine Berat Albayrak beye yakın Nureddin Nebati getirildi

HIZLI YORUM YAP