Uzmanlardan önemli uyarı: Kripto paraya yatırım yapacaklar dikkat ! | EKONOMİ
DOLAR

32,5597$% 0.25

EURO

34,7026% -0.19

STERLİN

40,5351£% -0.22

GRAM ALTIN

2.486,77%0,11

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%-0,02

a

Uzmanlardan önemli uyarı: Kripto paraya yatırım yapacaklar dikkat !

Uzmanlardan önemli uyarı: Kripto paraya yatırım yapacaklar dikkat !

Sanal paranın yeni tip korona virüs sürecinde dünyada yatırım ve ödeme aracı olarak yaygınlaşması gözlerin dünyada kripto para hukukuna ve miras olarak bırakılması meselesine çevrilmesini sağladı.

Çin’de kripto para birimlerinin miras hakkı kapsamına alınmasının ardından Türkiye’de de sanal paraya ilişkin “miras ve veraset hukuku”, “kripto paraların haczedilmesi” ile “kripto paralara yasal olarak el konulabilmesi” gibi konularda bazı merak edilen soruları tartışmaya açtı.

Bilişim hukuku alanında çalışmalar yapan Avukat Rıdvan Yıldız, “6493 Sayılı Yasa” kapsamında ödeme ve menkul kıymet mutabakat sistemlerine, ödeme hizmetlerine ve elektronik para kuruluşlarına ilişkin usul ile esasların düzenlendiğini söyledi.

Yıldız, söz konusu yasada elektronik paranın tanımının yapıldığını ifade ederek, “Elektronik para ihraç eden kuruluş tarafından kabul edilen fon karşılığı ihraç edilen, elektronik olarak saklanan, kanunda tanımlanan ödeme işlemlerini gerçekleştirmek için kullanılan ve elektronik para ihraç eden kuruluş dışındaki gerçek ve tüzel kişiler tarafından da ödeme aracı olarak kabul edilen parasal değer ifade edilir. Yani elektronik para, mevzuatımıza göre ancak yetkilendirilmiş kuruluşlarca hizmete sunulabilmektedir. Söz konusu yetkilendirilmiş kuruluşlar tarafından para transferlerinde aracılık hizmeti yapılmaktadır.” dedi.

Kripto paraların Türkiye’de hukuk açısından şu an için geçerliliğinin olmadığına dikkati çeken Yıldız, bazı yönleriyle ödeme ve yatırım aracı gibi görünen kripto paraların geleceğin ekonomisinde önemli etkisi olacağını belirtti.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş açıklama: Birilerini rahatsız etti !

HIZLI YORUM YAP