Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu Çanakkale Köprü Açıklaması | EKONOMİ
DOLAR

32,5433$% 0.32

EURO

34,6349% 0.32

STERLİN

40,5542£% 0.38

GRAM ALTIN

2.491,63%0,36

ÇEYREK ALTIN

4.265,00%1,19

a

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu Çanakkale Köprü Açıklaması

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NDAN ÇANAKKALE KÖPRÜ AÇIKLAMASI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı 2023’e atıfta bulunan 1915 Çanakkale Köprüsü, yapımı tamamlandığında, 2 bin 23 metre orta açıklığı ile sınıfında dünya lideri olacaktır. Ayrıca dünyanın en yüksek kulesine de sahip olacak Çanakkale Köprüsü’nün 318 metrelik yüksekliği, 3’üncü ayın 18’ine gönderme yaparak 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’ni temsil etmektedir.” dedi.

 

1915 Çanakkale Köprüsü’nün, toplam 101 kilometrelik, Malkara-Çanakkale Otoyol hattının kilit nokta da yer aldığını söyleyen Karaismailoğlu, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ailesi olarak bir hafta önce İstanbul Gayrettepe-Havalimanı Metro hattının tünel bitim töreninde yerin 72 metre altındaydık. Bugün de sizlerle birlikte 318 metre yükseklikte yeni bir başarıya imza atıyoruz. Bu proje, Türkiye’nin ulaşım altyapısında geleceğe atılmış en önemli adımlardan biridir. 1915 Çanakkale Köprüsü, iki yakayı buluşturacak bir köprü olmaktan öte, adeta tarihimize saygı duruşudur. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı 2023’e atıfta bulunan 1915 Çanakkale Köprüsü, yapımı tamamlandığında, 2 bin 23 metre orta açıklığı ile sınıfında dünya lideri olacaktır. Ayrıca, Dünyanın en yüksek kulesine de sahip olacak Çanakkale Köprüsü’nün 318 metrelik yüksekliği, 3. ayın 18’ine gönderme yaparak 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’ni temsil etmektedir” ifadelerini  kullandı.

18 MART 2022’DE TAMAMLANACAK

1915 Çanakkale Köprüsü’nün, vatan için şehit olanlara ve bugün bölgenin kalkınması için gayret edenlere vefa borçları olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, “Bu borcu ödemek için var gücümüzle çalışarak projeyi 18 Mart 2022’de başarıyla bitireceğiz. Karayollarımızdaki yük ve yolcu taşıma yoğunluğu, gün geçtikçe artmaktadır. Bu kapsamda, 6 bin 101 kilometreden 27 bin kilometrenin üzerine çıkardığımız bölünmüş yol uzunluğumuz, sürekli artan bu yük ve yolcu taşıma yoğunluğumuzu kaldırmıştır. Ülkemiz düne kadar doğu-batı aksında koridor ülke konumunda iken bugün güney-kuzey aksında da üç kıtanın bağlandığı lojistik üs olmuştur. 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu projelerimizle bu konumumuz daha da güçlenecektir.” dedi.

YILLIK 567 MİLYON TASARRUF SAĞLAYACAK

1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığında, Lapseki-Gelibolu arasındaki feribot seferleri ile 1,5 saat süren yolun 6 dakikaya ineceğinin altını çizen Bakan Karaismailoğlu, , “Trafik kazaları ile oluşan can ve mal kayıpları en aza inecek. Çok daha kısa, hızlı ve konforlu bir yolculuk tesis edilecektir. Yalnız Çanakkale’ye değil tüm Türkiye’ye sosyo-ekonomik açıdan değer katacak ve ulaştırma sahnesinde yeni bir perde açacaktır. Trakya ve Ege Bölgemizi kıta Avrupası ile buluşturan 1915 Çanakkale Köprüsü, bölgemizde ticaret yollarını bir kez daha birbirine bağlayarak ekonomik canlılığa büyük fayda sağlayacaktır.” dedi.

MARMARA BÖLGESİNDE OTOYOL RİNGİ KURULACAK

Karaismailoğlu, köprüyü de içeren Malkara-Çanakkale Otoyolu’nun İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne’yi Ege Bölgesi’ne bağlayan ana arter olacağını belirterek “Marmara’nın kuzeyini, Kınalı-Tekirdağ, Çanakkale Balıkesir Otoyolu ile batı ve güneyini Balıkesir-Bursa ve Kocaeli Otoyolları ile, tüm Marmara’nın etrafındaki otoyol ringini tamamlayacak. Avrupa ve Trakya üzerinden, Ege ve İç Anadolu’nun batısına, Adana-Konya aksı ve Batı Akdeniz Bölgelerine yönelecek karayolu trafiği için İstanbul Boğazı geçişine yeni bir alternatif olacak. 101 kilometre olacak otoyolumuz ile mevcut devlet yolu, yaklaşık 40 kilometre kısalacak. Zaman ve yakıttan yapılacak tasarruf yıllık 567 milyon lira olacak” dedi. Tüm Dünyayı etkisi altına alan Covid -19 salgınına karşı da tüm tedbirleri alarak; sosyal mesafe, hijyen ve düzenli sağlık kontrolleri yaparak çalışmaları sürdürdüklerinin de altını çizen Bakan Karaismailoğlu, “Ülke genelinde binin üzerindeki şantiyelerimizde olduğu gibi buradaki çalışmalarda da ‘önce sağlık, önce insan’ ilkesine göre hareket ediyoruz. Pandemi sürecine rağmen aldığımız önlemler sayesinde, şantiyelerimizde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Türkiye’nin ulaşım ağını geliştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizi milletimizden aldığımız güçle geleceğe hazırlıyoruz. İmkansız denileni gerçekleştirmenin, ülkemiz için gurur, dünya içinse örnek projeler yapmanın sorumluluğunu taşıyoruz. Bu sorumlulukla devletimizle, milletimizle el ele nice güzel işlere imza atacağımıza inanıyoruz” ifade etti.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜ’NÜN ÖZELLİKLERİ

Karaismailoğlu “dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü” unvanını alacak, renkleri, figürleri ve diğer özellikleriyle “simgelerin köprüsü” olacak köprünün son blok yerleştirme törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile katıldı.

 

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ÇANAKKALELİ BÜLENT TURAN DA TÖRENE KATILDI

Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, AK Parti İl Başkanı Naim Makas da katıldı.Köprü inşaatında 4 bin kişinin izole olarak pandemiden korunduğu ve 7 gün 24 saat aralıksız çalıştığı gelen bilgiler arasında.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Türkiye’de olan bankalar risk altında

HIZLI YORUM YAP