Trendyol'un yeni ortağı Katar oldu! Alışveriş yapanlar ise tepki gösterdi! | EKONOMİ
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • Trendyol’un yeni ortağı Katar oldu! Alışveriş yapanlar ise tepki gösterdi!

Trendyol’un yeni ortağı Katar oldu! Alışveriş yapanlar ise tepki gösterdi!

Trendyol’un yeni ortağı Katar oldu! Alışveriş yapanlar ise tepki gösterdi! Milyonlarca kişi ise yapılan bu anlaşmaya tepki göstererek Katar’ın ortak olduğu bir alandan asla alışveriş yapmayacağını dile getirmeye başladı.

TRENDYOL yapılan eleştirilere ise henüz tek bir cevap veremediği görüldü.

Kullanıcılar ise bizim bilgilerimizin sistem’de kalmasını artık istemiyoruz, kayıtlarımızı silin dedikleri görüldü. Katar daha önce’de bir çok kurum ve şirkete ortak olmuş ve tepki görmüştü.

Alışveriş siteleri içinde en fazla satış yapan Trendyol’un Katarla anlaşması ve ortak olması ise Türk milleti tarafından sert dille eleştirildi.

Entari giyen, halkına bir nebze faydası olmayan Müslümanlara tek bir yardımı olmayan Katarlıların olduğu firmalardan alışveriş yapmayacağız, tepkisi gelmeye devam ediyor.

Türkiye’nin en büyük online alışveriş platformlarından birisi olan Trendyol, değerlemesini 16,5 milyar dolara yükseltti. Hisselerin büyük çoğunluğu Çinli Alibaba’da olan Trendyol’un yeni ortağı ise Katar oldu.

Yüzde 86,50’lik hissesi Çinli Alibaba’ya ait olan, Türkiye’nin en büyük online alışveriş platformalrından Trendyol, 1,5 milyar dolarlık yeni yatırım ile değerlemesini 16,5 milyar dolara çıkardı.

Trendyol, değeri 10 milyar doları geçen şirketler için kullanılan ‘decacorn’ tanımına sahip ilk Türk teknoloji şirketi oldu. Ayrıca Trendyol’a yeni bir ortakta çıktı.

KATAR DA TRENDYOL’A ORTAK OLDU
Yeni yatırım turu, ABD merkezli yatırım fonu General Atlantic ve Japonya merkezli SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşti. Berlin merkezli Princeville Capital, ADQ (BAE) ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) de yatırım turuna katıldı.

Sözcü’nün haberine göre, Trendyol’un mevcut yatırımcısı Alibaba da bu sene başında şirkete 350 milyon dolar ek yatırım yapmıştı. SoftBank Investment Advisers, bölgenin önemli yatırımcılarından ADQ ve Princeville Capital bu yatırım turuyla beraber Türkiye’deki ilk yatırımlarını gerçekleştirdiler.

Trendyol Nisan 2021’de gerçekleştirdiği sermaye artışı ile mevcut ortağı Alibaba’dan 350 milyon dolar yatırım almış ve şirket değerlemesi 9,4 milyar dolara yükselmişti.

Yüzde 86,50’lik hissesi Çinli e-ticaret ve bilişim devi Alibaba’ya ait olan Trendyol, 2018 yılında Alibaba ortak olduğunda yaklaşık 1 milyar dolar değerlemeye sahipti. 3 yılda şirket değerini katladı.

Borsa İstanbul’daki en değerli şirket olan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş.’nin değeri 8 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

 

Kaynak: Aykırı

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kripto para soygunu korsanı 260 milyon dolarlık fon iade etti

HIZLI YORUM YAP