'Söke söke alırlar' tartışması: Kılıçdaroğlu bu kez Deutsche Bank'a seslendi | EKONOMİ
DOLAR

32,3313$% 0.24

EURO

35,1130% -0.06

STERLİN

41,0225£% 0.01

GRAM ALTIN

2.293,81%0,73

ÇEYREK ALTIN

3.952,00%-0,67

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • ‘Söke söke alırlar’ tartışması: Kılıçdaroğlu bu kez Deutsche Bank’a seslendi

‘Söke söke alırlar’ tartışması: Kılıçdaroğlu bu kez Deutsche Bank’a seslendi

‘Söke söke alırlar’ tartışması: Kılıçdaroğlu bu kez Deutsche Bank’a seslendi. Ak parti ve MHP’li vekillerin inadına yapacağız dediği kanal İstanbul projesi tartışması devam ediyor, geçtiğimiz günler ‘de ulusları Hukuk’a göre para alacaklar denilerek dile getirilen olayla ilgili Projenin kredi ve hukuk kısmının İngiltere’ye bağlandığı ortaya çıkmıştı.

Akşener ve Kılıçdaroğlu ise her fırsatta eleştirdiği Avrupa ve diğer ülkelerin mahkemesine vermiş kendi ülkesinin mahkemelerine verememiş diyerek Erdoğan’ı eleştirdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise konuyla alakalı olarak olarak bir çok Dil’de uyarıda bulundu ve Hazineden beş kuruş para alamayacaklarını dile getirdi.

Açıklama sonrası bankanın kredi faizleri yükselteceği iddia edilirken, hukuk adamlarına göre ise bu çağrısının ve uyarının sebebi iktidarın değiştiği an mahkeme’ de biz uyarıda bulunduk diyerek haklı konuma geçmesi olduğunun altı çizildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘Kanal İstanbul’ açılışı olduğu belirtilen Sazlıdere Köprüsü’nün temel atma töreninde, ‘Projeye dahil olacak şirketlere ödeme yapmayacağız’ uyarısında bulunan muhalefete, “Devletlerde devamlılık esastır, bunlar devlet terbiyesi de görmediler. Sizler nasıl devlet yönetimine talipsiniz ya? Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar. Bunları da öğren” şeklinde yanıt verdi. Erdoğan’ın bu yöndeki sözleri tartışma başlattı.

Bankalara ödeme yapılmayacağını bir kez daha vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Deutsche Bank’ı etiketleyerek bir mesaj paylaştı. Kılıçdaroğlu mesajında, “Erdoğan, halkımın parasında ve doğasında gözü olan herkese aynı şeyi söylüyorum, Türkiye’nin hazinesinden para alamayacaklar! O zaman Deutsche Bank’a da söyleyeyim…” ifadelerini kullandı.

 

'Söke söke alırlar' tartışması: Kılıçdaroğlu bu kez Deutsche Bank'a seslendi

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MKE’nin şirketleşmesine emekçilerden tepki: MKE Kurumu da talan edilmek isteniyor

HIZLI YORUM YAP