SGK'da yolsuzluk soruşturması soruşturmasında Süleyman Soylu'nun adı çıktı! | EKONOMİ
DOLAR

32,5055$% -0.12

EURO

34,7782% -0.5

STERLİN

40,4479£% -0.96

GRAM ALTIN

2.496,82%0,51

ÇEYREK ALTIN

4.258,00%0,32

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • SGK’da yolsuzluk soruşturması soruşturmasında Süleyman Soylu’nun adı çıktı!

SGK’da yolsuzluk soruşturması soruşturmasında Süleyman Soylu’nun adı çıktı!

SGK’da yolsuzluk soruşturması soruşturmasında Süleyman Soylu’nun adı çıktı!

Ak Partili ve İçişleri bakanı Süleyman Soylu’nun SGK’da yolsuzluk soruşturması kapsamında adı geçti.

İnceleme sonrası ise Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu’nun ortak olduğu belirtiliyor. Konuyla alakalı henüz ak parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yapmazken, konuyla alakalı araştırmaların devam ettiği belirtildi.

Süleyman Soylu’nun son dönemlerde adının sürekli farklı olaylarla anılması ise ak parti içinde farklı seslerin çıkmasına sebep olduğu iddia edilmeye devam ediyor, Soylu için Parti’ye artık zarar veriyor söylemlerinin artması söz konusu olduğu iddia edildi

SGK’de 1 milyar liralık usulsüzlükle ilgili kamuyu zarara uğrattığı iddiasıyla inceleme başlatılan şirketin bir dönem ortağı olan kişinin Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu olduğu ortaya çıktı.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) başlatılan 1 milyar TL’lik usulsüzlükle ilgili soruşturmanın tarafının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu’nun ortağı olduğu İnvamed isimli şirket olduğu ortaya çıktı. Şirkete yönelik soruşturmanın, çok sayıda ürün grubunun geri ödemesinde usulsüzlük iddiasını kapsadığı anlaşıldı.

Şirketin, çok sayıda ürün grubunun geri ödemesinde usulsüzlükle suçlandığı öğrenildi.

Bazı ilaç ve tıbbi cihaz ödemelerinde milyarlarca liralık usulsüz ödeme yapıldığına ilişkin iddialara yönelik soruşturmanın ayrıntılarında dikkati çekici detaylar yer aldı.

Üst düzey bürokratların görevine son verilmesine kadar uzanan soruşturmanın bir ayağının da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Mehmet Soylu’nun ortağı olduğu İnvamed firması olduğu bildirildi.

KODLAR ARASINDA UYUŞMAZLIK

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, firmanın toplam 16 ürün grubunda hastanelere verdiği ürünlerin ÜTS kayıtlarıyla, Sağlıkta Uygulama Tebliği (SUT) kodları arasında uyuşmazlık olduğunu belirledi. Firmanın birçok ürününün sertifikalarına yönelik de usulsüzlükler tespit edilirken firmadan açıklama talep edildi. Firmanın ürünlerinin görselleri ile ÜTS kayıtlarındaki ürünler arasında farklılık bulunduğu kaydedildi.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan firmaya gönderilen yazıda, şu ifadelere yer verildi:

“Kurumumuza yapılan bildirim sebebi ile üreticisi olduğunuz tespit edilen Ürün Takip Sisteminde kayıtlı Aterektomi, Trombektomi ve Aspirosyon Sistemleri, Aterektomi Kateteri – Trombektomi Kateteri, Tromboliz Kateteri, Tromboaspirasyon Kateteri, Steril Kateter, Steril Kılavuz Tel, Steril Kanül, Steril Embolizasyon ve Kapama Seti, Steril İntroduser, Steril Cerrahi Yaşıtrırıcı, Sretil Embolizan Ajan, Isıtma ve Soğutma Pedi, ICT Karıştırma Cihazı, Radyofrekans Ablasyon Sistemi adlı ürün grupları hakkında 7223 sayılı kanun kapsamında inceleme başlatılmıştır.”

SGK’DE YOLSUZLUK SORUŞTURMASI

Sağlık Bakanlığı’nın, bir medikal şirketin kamuyu 1 milyar lira zarara uğrattığı bilgisini SGK’nin bağlı olduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bildirdiği, bunun üzerine SGK’de geniş çaplı bir soruşturma ve inceleme operasyonu başlatıldığı ortaya çıkmıştı. Kurumda çok sayıda üst düzey personelin görevden alınmasının da bu soruşturmalarla ilgili olabileceği belirtilmişti.

Öte yandan halen görevde olan bir bakanın yakın akrabasının, kamuyu zarara uğrattığı iddiasıyla inceleme başlatılan şirketin ortağı olduğu iddia edilmişti.
Kaynak: birgün

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İş dünyasından ard arda gelen açıklamalar: Türkiye İngiltere’den sonra ikinci sırada

HIZLI YORUM YAP