Orman Yangınları Sonucunda Rant Büyük! | EKONOMİ
DOLAR

32,3496$% 0.3

EURO

35,1215% -0.04

STERLİN

41,0894£% 0.15

GRAM ALTIN

2.304,85%1,21

ÇEYREK ALTIN

3.967,00%0,00

a

Orman Yangınları Sonucunda Rant Büyük!

Ülkemizde heryıl olan orman yangınları bu yılda durmadı! Özelikle son 15 yıl içinde yüzlerce orman yangını oldu, nedensiz şekilde en özel manzaralar yanıyor, nedensiz şekilde suçlular bulunmuyor.

Araştırdım! Baktım Olayı Çözdüm

Her orman yangınının ardından oluşan rant büyük, devletin en uç kesimlerine kadar sinen bu gruplar neleri yakıyor nereleri kendi alanları olarak seçiyor akıl alıyor gibi değil.

Özellikle Tatil bölgesin de çıkan bu yangınlardan sonra oluşan kirlilik bir tarafa bırakalım, oluşan tahribat büyük, sonrasında oluşan ve alışkanlık haline gelen yangınlardan sonra villa, apartman,rezidans olayları ise akıl alır gibi değil.

Bir çete öyleki kimse ses çıkaramıyor!

Sahip çıkmadığımız doğa, ileride oluşacak çevre kirliliği, imar bozukluğu ve felaketleri üst,üste getirince de oturup ağlıyoruz! Ağlamayın özellikle yörede yaşayan ve Ormanı yanan herşehir, arazileri kendileri incelesin, oluşan bir rant varsa mutlaka nerede olursa olsun paylaşsın kormayın.

Devletin tarım ve orman bakanlığının bu konuda hassas olmasını bekliyorum her vatandaş gibi. yanan ormanlara tek bir çivi dahi çakılmasına engel olmak sizin göreviniz.

Duyarlı olalım gelecek nesile güzel bir doğa bırakmak hepimizin görevidir.

Sadece ormanlık alnalrda değil şehirde ki yapılarda dahi Ağaçlar kesiliyor! Halk ise susup kalıyor, şahsen iki firmayı izledim belki küçük ama gözümün önünde devletin diktiği ağaç bir gecede kesilmiş, aaradım belediyeyi bu ne rezillik dedim, hemen müdehale etmişler ne oldu dedim, onun yerine başka bir ağaç dikilmiş! Nereye! Belli değil, ben ağaç dikilmesine karşı değilim ama şehirde ki ağaçları kesip biz diktik yerine denmesi yanlış, bir ağaç kaç yılda büyüyüp gelişiyor!

Yanan yerlerin bazıları nedense ciddi manada araştırılmalıdır, ya arkasında bir turizm şirketi var yada paralı bir yatırımcı!

Ayrıca şehirlerde süs ağaçları değil gerçekten doğaya fayda sağlayacak, sera ağaçları lazım. Yanan her orman bu ülkeye ihanettir, doğaya ihanet ise Allah’ın emaneti olan bu dünyaya zulümdür!

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Emekli Vatandaştan Cumhur ittifakına Sert Söylem Sandıkta hesaplaşacağız

HIZLI YORUM YAP