Merkez Bankası'nda deprem merkez bankası yardımcılarından bazıları görevden alındı | EKONOMİ
DOLAR

32,5273$% 0.3

EURO

34,6129% 0.29

STERLİN

40,5116£% 0.3

GRAM ALTIN

2.500,18%0,70

ÇEYREK ALTIN

4.277,00%1,46

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • Merkez Bankası’nda deprem merkez bankası yardımcılarından bazıları görevden alındı

Merkez Bankası’nda deprem merkez bankası yardımcılarından bazıları görevden alındı

Merkez Bankası’nda deprem merkez bankası yardımcılarından bazıları görevden alındı, Olayın resmi Gazete ‘de yayınlanmasının ardından Dolar fırladı ve tarihi rekor kırarak, 9,17 seviyesine ulaştı..

Kararlar birlikte Dolar fırladı. Güne 9.05’ten başlayan kur, kararın ardından önce 9.13’ü gördü. Yarım saat sonra da 9.17’ye çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkan Yardımcılarını görevden aldı. Erdoğan bugün Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Gece yarısından sonra Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Semin Tümen, Dr. Uğur Namık Küçük’ün yanında bir de faiz kararlarının alındığı Para Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yavaş da görevden alındı.

Bu isimlerin yerine Başkan Yardımcılığına Prof. Dr. Taha Çakmak, Para Politikası Kurulu Üyeliğine Prof. Dr. Yusuf Tuna atandı.

Öte yandan Reuters haber ajansı da önceki gün Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu hakkında “Erdoğan son TCMB başkanından da soğuyor” başlığıyla görevden alınacağının mesajını vermişti.

Kararlar birlikte Dolar fırladı. Güne 9.05’ten başlayan kur, kararın ardından önce 9.13’ü gördü. Yarım saat sonra da 9.17’ye çıktı.

Prof. Dr. Abdullah Yavaş

Kaynak: Odatv

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Devlet Denetleme Kurulu, Tarım ve Orman Bakanlığı hakkında ‘rüşvet’ iddiasıyla soruşturma başlattı

HIZLI YORUM YAP