Kripto para soygunu korsanı 260 milyon dolarlık fon iade etti | EKONOMİ
DOLAR

32,3848$% 0.16

EURO

35,4629% 0.15

STERLİN

41,5454£% 0.57

GRAM ALTIN

2.322,82%0,18

ÇEYREK ALTIN

3.996,00%0,10

a

Kripto para soygunu korsanı 260 milyon dolarlık fon iade etti

Bugüne kadarki en büyük kripto para soygunlarından birinin arkasındaki bilgisayar korsanı, çalınan 600 milyon dolarlık (433 milyon sterlin) varlıkların neredeyse yarısını iade etti.

Salı günü, etkilenen firma, Poly Network Twitter’da kişiden “bir çözüm bulmak için” temasa geçmesini isteyen bir mektup yazdı .

Bilgisayar korsanı daha sonra, “parayla pek ilgilenmediğini” iddia ederek parayı iade etme sözü veren mesajlar yayınladı.

Poly Network Çarşamba günü 260 milyon dolar geri aldığını söyledi.

Kullanıcıların farklı türde dijital tokenleri takas etmelerini sağlayan bir blok zinciri platformu olan şirket, Twitter’da 3,3 milyon dolar değerinde Ethereum, 256 milyon dolar değerinde Binance Akıllı Zincir (BSC) ve 1 milyon dolar değerinde kripto para biriminin geri gönderildiğini duyurdu. Çokgen.

Ethereum jetonlarında toplam 269 milyon dolar ve Polygon jetonlarında 84 milyon dolar henüz kurtarılmadı.

Bir blok zinciri, Bitcoin gibi bir kripto para biriminden yapılan her işlemin bir defteri veya günlüğüdür.

Defter, herhangi bir tek yetkili tarafından tutulmak yerine, gerçekleştiklerinde tüm yeni işlemleri doğrulamak için ağdaki tüm kullanıcılara dağıtılır.

Yazılım kusurları
Londra merkezli bir blok zinciri analitik ve uyumluluk firması olan Elliptic’in kurucu ortağı Tom Robinson’a göre, bilgisayar korsanı blok zincirlerinden biri hakkında esasen kendi kendine röportaj şeklinde üç sayfalık bir Soru-Cevap oturumu yayınladı.

Hacker, her zaman jetonları iade etmeyi planladığını iddia etti ve soygunun Poly Network yazılımındaki güvenlik açıklarını vurgulamak için gerçekleştirildiğini söyledi.

“İnsanların saldırıya uğramasının canını yaktığını biliyorum ama bu saldırılardan bir şeyler öğrenmeleri gerekmez mi?” hacker, Ethereum blok zincirine gömülü notları yazdı.

Bilgisayar korsanı, bütün geceyi istismar etmek için bir güvenlik açığı aramakla geçirdiğini iddia etti. Poly Network’ün güvenlik açığını kimseye söylemeden sessizce yamalayacağından endişe duyduklarını söylediler, bu yüzden bir noktaya değinmek için milyonlarca dolarlık kripto para birimini almaya karar verdiler.

Ancak “kripto dünyasında gerçek bir paniğe” neden olmak istemediklerini vurguladılar, bu yüzden sadece “önemli paraları” aldılar ve şaka olarak başlayan kripto para birimi Dogecoin’i geride bıraktılar.

Hackerlar büyük kripto para soygununda 600 milyon dolar çaldı
Hacker, ‘çalıntı’ kripto para birimlerinde 25 milyon dolar iade etti
Hükümetlere ve kolluk kuvvetlerine rutin olarak tavsiyelerde bulunan Bay Robinson, “Ya sadece hırsızlık yapmayı ve varlıkları çalmayı amaçladılar ya da Poly Network’ün kendilerini daha güçlü ve güvenli hale getirmelerine yardımcı olmak için bir hatayı ortaya çıkarmak için beyaz şapkalı bir bilgisayar korsanı gibi davrandılar” dedi. BBC’ye verdiği demeçte, kripto ile ilgili suçlar hakkında.

Blockchain teknolojisinin doğasının, siber suçluların dijital para birimlerini çalmaktan kâr etmesini zorlaştırdığını, çünkü herkesin paranın ağ üzerinden bilgisayar korsanlarının cüzdanlarına taşındığını görebileceğini ekledi.

Robinson, “Bu bilgisayar korsanının fonları çalıp çalmadığını, ne kadar tanıtım ve ilgi gördüklerini fark edip etmediğini, fonları nereye taşırlarsa izlesinler izleneceğini ve geri vermeye karar verip vermediklerini merak ediyorum” dedi.

“Blockchain burada kusursuz bir şekilde çalıştı, ancak sorun Ethereum gibi blok zincirlerde, kendi akıllı sözleşmelerinizi yazabilirsiniz. Poly Network dahil olmak üzere çeşitli hizmetler bunu sunmaya başladı.

“Yani bir insan ne zaman kod yazsa, hata yapma şansı var.”

Nasıl çalışır

Poly Network’ün platformu, insanlar Ethereum için BSC ticareti yapmak gibi bir kripto para birimini başka bir kripto para birimiyle takas ettiğinde birkaç blok zinciri arasında hareketi kolaylaştırarak çalışır.

Londra merkezli siber güvenlik firması Digital Shadows’un kurucu ortağı James Chappell, “Poly Network, bu zincirler arasındaki hareketi kolaylaştıran şeydir – nihayetinde, yazılımdır, kodudur ve kodun her zaman kusurları ve kusurları vardır.” , BBC’ye söyledi.

“Ve bu bankalar veya herhangi bir finansal sistem için geçerli. Ne yazık ki, burada olan şey, bir partinin uygulamada bir zayıflık tespit etmesi ve ağı bu jetonları yanlış transfer etmesi için kandırmak için kullanması.”

Son 12 ayda başka birçok hizmete de benzer saldırılar oldu. Bunlar şunları içerir:

Şubat ayında bilgisayar korsanları tarafından 11 milyon doları çalınan Yearn Finance;
Aynı ayda 37 milyon doları çalınan Alpha Finance;
ve Mart ayında bilgisayar korsanları tarafından 32 milyon doları boşaltılan Meerkat Finance.

Kripto topluluğu için 24 saatlik bir hız treninden sonra, bilgisayar korsanının çalınan paranın tamamını veya çoğunu iade etmeyi planladığı görülüyor.

Suçlunun internette yayınladığı gibi: “Çekilen acı geçicidir, ancak akılda kalıcıdır.”

Hepsinin Poly Network’ü güvenlik hatalarını düzeltmeye zorlamanın ayrıntılı bir yolu olduğu iddiası şüpheyle karşılanıyor.

Sebep onurluysa neden internette alay ve övünme?

Bir siber güvenlik şirketi , bir şüphelinin kimliğini bulmaya yakın olduğunu söylediğinden , ağın kapanmış olabileceğine dair bazı öneriler var .

Bilgisayar korsanının çiğneyebileceğinden çok daha fazla ısırdığı ve korktuğu için parayı iade etmiş olabilir.

Ne olursa olsun, yetkililer şüphesiz onları bulmak için çok çalışacaklar.

Ancak bu hikayenin çoğunlukla işaret ettiği şey, birisi burnunun altından büyük bir servet çaldığında, bilgisayar korsanlarının ne kadar güçlü olabileceği ve düzensiz, merkezi olmayan kripto para birimi dünyasının ne kadar güçsüz olduğudur.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Biraya bir zam daha yapıldı, Tuborg ve Efes biraya zam!

HIZLI YORUM YAP