Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Merkez Bankası önünde açıklama | EKONOMİ
DOLAR

32,5611$% 0.05

EURO

35,0354% 0.45

STERLİN

40,6472£% 0.11

GRAM ALTIN

2.423,39%0,02

ÇEYREK ALTIN

4.052,00%0,02

a

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Merkez Bankası önünde açıklama

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Merkez Bankası önünde açıklama Lütfen Merkez Bankası’nın kurumsal kimliğine saygı göster, diyerek açıklamalarda bulundu medyada geniş yer bulan açıklama ise İktidar cephesinden nasıl bir açıklama geleceği ise merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği cevap merak edilirken, kulislerin hareketlendiği belirtiliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Başkan Şahap Kavcıoğlu ile görüştü. CHP lideri, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

– Burası bağımsız bir kurum. Kurumun bağımsızlığı sadece bizim için değil, dünya için de önemli. Sıcak siyasetin müdahalesini asla istemiyoruz. Bu düşüncemizi sayın başkana ifade ettik. Merkez Bankası’nın iyi bir kültürü var. Bu kültürün yok olmamasını istedik. İyi bir kadrosu var, kadronun korunmasını istedik. Her türlü yardımı yapabileceğimizi ilettik.

– Zam yağmuru arka arkaya geliyor. Önümüzdeki süreç bir zam yağmuru olarak vatandaşın önüne gelecek. Hassasiyetlerimizi ifade ettik. Bu ülkede her vatandaşın hakkını, hukukunu savunmak; iktidarın olduğu kadar muhalefetin de görevidir.

– Türk Lirası, son 1 ayda yüzde 10 değer kaybetti. Bu rakam ciddi bir rakam. Fiyat istikrarının olmadığını gösteriyor. Bunun yansımaları sokaktaki insana gelecek. Esnafından, işçisine, işsizlere kadar mutfağı büyük ölçüde etkileyecek.

– Buradan Erdoğan’a açık ve net çağrı yapıyorum. Lütfen Merkez Bankası’nın kurumsal kimliğine saygı göster.

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

IMF’den Türkiye’ye 6,3 milyar dolar verildi! Ak Partili Hazine ve Maliye Bakanlığı kabul etti

HIZLI YORUM YAP