Karadeniz gazı için Schlumberger Fransız şirkette anlaşıldı, Bakan biz çıkarırız demişti.. | EKONOMİ
DOLAR

32,4813$% 0.08

EURO

34,8481% 0.17

STERLİN

40,7410£% 0.37

GRAM ALTIN

2.471,24%0,38

ÇEYREK ALTIN

4.223,00%0,35

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • Karadeniz gazı için Schlumberger Fransız şirkette anlaşıldı, Bakan biz çıkarırız demişti..

Karadeniz gazı için Schlumberger Fransız şirkette anlaşıldı, Bakan biz çıkarırız demişti..

Karadeniz gazı için Schlumberger Fransız şirkette anlaşıldı, Bakan biz çıkarırız demişti.. Gündem olan doğal gaz olayı için Ak parti ve AMHP hükumetinin Fransız şirketle anlaşması tepkilere neden oldu.

Tepkilerin ardından Enerji bakanı henüz açıklama yapmazken, Ak parti ve MHP’in kısa süre içinde bu konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Subsea 7 şirketinin açıklamasın göre, anlaşma deniz altı üretim sistemleri, boru sistemleri, karaya çıkacak 170 kilometrelik boru hattının yapılmasını içeriyor.

İki şirket tüm mühendislik, ekipman satın alma ve kurulum süreçlerini yürütecek.

 

Subsea 7’den yapılan açıklamada, “Schlumberger ve Subsea 7 konsorsiyumu, Sakarya doğal gaz sahasının geliştirilmesi için TPAO ile anlaşmaya vardı. Subsea 7’nin sorumluluğunda olacak iş 750 milyon doların üzerinde bir büyüklükte.” ifadeleri kullanıldı.

TPAO’nun Karadeniz’de, ultra derin denizde gerçekleştirdiği arama çalışmalarında bugüne kadar toplam 540 milyar metreküp doğal gaz keşfedildi. Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi, deniz altında kurulacak doğal gaz üretim sistemi, Filyos kıyısında kurulacak bir işleme tesisi ve bu iki üniteyi birbirine bağlayacak boru hatlarından oluşuyor.

Söz konusu sahadan, doğal gaz sistemine ilk gazın 2023’te verilmesi ve plato üretime 2027’de ulaşılması planlanıyor.

NE OLMUŞTU:

AK PARTİ hükümeti, Karadeniz gazı için Schlumberger (Fransa) ve Subsea 7 (Lüksemburg) konsorsiyumu ile anlaştı. Oysa Enerji Bakanı Fatih Dönmez “Doğalgazı bulduktan sonra çıkartmasını da biliriz. Sahibi de, işletmesi de Türk Petrolleri olacak. Bundan kimsenin endişesi olmasın” demişti!

Kaynak: Habertürk

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Rekor tazeledi: Dolar 9,27’nin üzerini gördü! Ak Parti ve MHP’nin alacağı yol haritası merak ediliyor!

HIZLI YORUM YAP