İsviçre, Rusya'nın 11 Milyar Dolarını Dondurdu | Baykuş Haber
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • İsviçre, Rusya’ya karşı AB ile aynı yaptırımları uygulama kararı aldı, Rusya’nın 11 milyar dolarını dondurdu

İsviçre, Rusya’ya karşı AB ile aynı yaptırımları uygulama kararı aldı, Rusya’nın 11 milyar dolarını dondurdu

İsviçre, Rusya’ya karşı AB ile aynı yaptırımları uygulama kararı aldı, Rusya’nın 11 milyar dolarını dondurdu! Tarih’te büyük bir adıma imza atan İsviçre’nin yaptırımı dünya gündemine bomba gibi düştü.

PUTİN ZOR DURUMDA! Rusya’nın 11 milyar dolarını donduruldu!

Rus oligarklarının ve paralarının favori destinasyonu İsviçre Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ülkedeki Rus finansal varlıklarını donduracağını ve Avrupa Birliği’ne katılmak için köklü bir tarafsızlık geleneğini ve giderek artan sayıda ülkeyi cezalandırmak isteyen ulusu bir kenara bırakacağını duyurdu. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali için.

İsviçre Devlet Başkanı Ignazio Cassis, İsviçre Federal Konseyi ile yaptığı görüşmenin ardından, ülkenin Rusya Devlet Başkanı Vladimir V. Putin, Başbakan Mihail V. Mişustin ve Dışişleri Bakanı Sergey V. Lavrov’un yanı sıra Rusya’nın mal varlıklarını derhal donduracağını söyledi. Avrupa Birliği tarafından geçen hafta 367 kişiye yaptırım uygulandı.

İsviçre, “Rusya’nın egemen bir Avrupa devletine benzeri görülmemiş askeri saldırısı” nedeniyle olağan tarafsızlık politikasından ayrıldığını söyledi, ancak çatışmada arabuluculuk yapmaya istekli olduğunu ifade etti. Ayrıca, insani veya diplomatik amaçlar dışında hava sahasını Rus uçaklarına kapatma konusunda Avrupalı ​​komşularına katıldı. Ancak müteakip AB’ye katılıp katılmayacağını değerlendireceğini söyledi. duruma göre yaptırımlar.

Rusya’nın Cenevre’deki Birleşmiş Milletler heyeti Twitter’dan yaptığı açıklamada, Salı günü Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’ne hitap etmek üzere Cenevre’de olması planlanan Lavrov’un uçuş yasağı nedeniyle artık seyahate çıkmayacağını söyledi.

İsviçre ulusal banka verileri, Rus şirketlerinin ve bireylerin 2020’de İsviçre bankalarında 11 milyar dolardan fazla varlığa sahip olduğunu gösterdi. Küresel emtia ticareti için bir merkez olarak İsviçre, Rus petrolü ve diğer emtia ticareti yapan çok sayıda şirkete de ev sahipliği yapıyor.

Karar, hafta sonu boyunca İsviçre’nin başkenti Bern’de binlerce savaş karşıtı protestocunun yürüyüşe çıktığı Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yönelik artan kınamaların ortasında geldi. Göstericiler “Putin’in savaşının” sona ermesi için slogan attılar ve hükümetin krize karşı başlangıçtaki temkinli tepkisini eleştirdiler.

İsviçre, Cenevre’yi Birleşmiş Milletler’e ev sahipliği yapan ve Kore ve Vietnam’daki savaşlar da dahil olmak üzere çok sayıda çatışmada barış görüşmelerine ev sahipliği yapan tarafsızlığıyla ünlüdür. Geçtiğimiz yıl Cenevre, Başkan Biden ve Bay Putin arasında geçen yılki zirvenin mekanıydı.

Bay Cassis, Alp ulusunun tarafsız bir diplomatik aracı olarak güvenilirliğinin, otomatik olarak AB’ye uyması halinde zarar göreceği endişesini dile getirdi. yaptırımlar. Başlangıçta İsviçre geçen hafta AB’de Ruslara karşı seyahat yasakları uygulayacağını söyledi. yaptırımlar listesi ve İsviçre bankalarının yeni Rus parasını kabul etmesini durdurdu – ancak bireylerin banka hesaplarına erişimini kesmeyi bıraktı.

O zamandan beri, kanlar içinde kalan Ukraynalı sivillerin ve bombardımandan zarar gören apartmanların görüntüleri Rusya’ya karşı popüler öfkeyi körükledi, İsviçre de daha sert bir ton benimsedi. Bay Cassis Pazartesi günü Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’ne Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısının uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğunu söyledi.

Böyle bir müdahaleyi haklı çıkarabilecek hiçbir provokasyon olmamıştır” dedi.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Başkan Erdoğan’dan elektrik faturası hakkında  müjdeyi verdi! İndirim geldi

HIZLI YORUM YAP