İşte Yağ baronları! Bu firmalara dikkat, ABD ve Suudi firmaları! | EKONOMİ
DOLAR

32,5656$% 0.15

EURO

34,6941% 0.07

STERLİN

40,1898£% 0.06

GRAM ALTIN

2.414,22%-0,75

ÇEYREK ALTIN

4.099,00%-0,26

a

İşte Yağ baronları! Bu firmalara dikkat, ABD ve Suudi firmaları!

İşte Yağ baronları! Bu firmalara dikkat, ABD ve Suudi firmaları!, ABD ve BAE firmaları! Uzun zamandır bu araştırmaları hem yapıyorum hem de bu konuda çeşitli derecede bilgilerin topluma kazandırılmasını istiyorum sebebi şu esnafın değil farklı kişilerin parmağı olduğunu hep düşünüyorum çünkü maalesef millet olarak okumaktan değil resimden etkileniyor toplum.

Kısa süre önce değil ama uzun zamandır Esnafın, hatta üreticilerin dahi suçlandığını gördük çeşitli videolar servis edildi, çeşitli haberler dahi yapıldı ama bir şeyler unutuluyor yada göz ardı ediliyor, Market çalışanları ile halk hatta valilerimiz dahi muhatap oluyor.

Bu kaos ikliminin önüne geçilmese bana göre tehlike farklı boyutlara gidecek..

Şimdi konumuza gelelim bakalım bu Şeker ve Yağ baronları kimler.. Baron derken en fazla üretenlerinden bahsediyorum..

Cargill firmasını duydunuz mu? Bu firma ABD destekli yağ ve şeker üretimi yapıyor, Türkiye özelleştirme yöntemine gittiği sırada satın alan firmalardan birisi bu, sonucunda ise pekte kimsenin sofrasında bulundurmak istemediği şekeri üretiyor, aynı zamanda yağ üreticiliği yapıyor, ABD odaklı bir firma..

daha bir çok çok yabancı firma var Türkiye’de; Burada olan sıkıntı Türkiye Yağ ve Şeker üretemiyor mu? Sorusunu aklınıza getirebilir..

Tabii üretebilir..

Burada en dikkat çekici firmanın ise Savola Gıda olduğunu bildirmek gerekiyor.  Ay çiçek yağını yani sektörü elinde bulunduruyor bu firma, Buna dikkat çekmenin yanı sıra bu ülkelere bir çok alanda özel bölgelerin tahsil edilmesinin ‘de ayrı sorunları olacak ve dönüşü zor olacak.

Savola Gıda Sanayi

  • Yudum
  • Sırma
  • Egemden
  • Natürel yağları
  • Omega

Bu yağları piyasaya veren firma..

Bu firmanın Ay çiçek yağı ithalatında gümrük verileri 2020 yılında düşürülmüş, Bu karar 2020 yılında Cumhurbaşkanı kararnamesi ile yayınlanmıştır. Bu firmaya özel değil tüm firmalara özle oldu bu fakat en fazla bu işten para koparan ise Savola Gıda oldu..

Burada yağ barolarının bu denli hızlı büyümesinde maalesef Ak partinin büyük katkısı olduğunu bildirmek gerek bu hatadan dönülür mü elbet dönülebilir, umarım dönerler yoksa bu firmalar size yağ vermediğini düşünürseniz nasıl bir tablo ile karşılaşacağınızı az çok her kez tahmin etmiştir.

Rusya’dan yağ gemisi yola çıktığında gazeteleri okuduysanız sevinç çığlıkları atıldı, Ülke olarak biz budar mı güçsüzleştik derken maalesef bir yaptırımla karşı karşıya kaldığımızda altından kimsenin kalkamayacağını bilmemiz gerek.

Buradan muhalefet iyi ders çıkarmış ki Çiftçiler ile köylüler ile görüşerek daha hızlı yol yürüyeceğini iyi biliyor. Bizde üretimin olduğunu düşündüğünüz an temel gıda fiyatlarının ‘da nasıl aşağı çekileceğini görebiliriz.

Ak partinin burada hamlesi pek kalması ama önlem için özellikle üreticilerin olduğu bölgeden arazi verilmesinin  önüne geçmeli aynı zamanda stratejik alanlardan bu gibi dışa bağlı kişilerin uzaklaştırılmasını mutlaka sağlamalı ama geç kaldı gibi geliyor bana. Kanal İstanbul projesini düşündüğümüzde bir çok Arap kısmının bölgede çok önceden yerleri aldığını görebiliyoruz.

Buda bu millet için tehlikenin daha ‘da artabileceğini gösteriyor, Türkiye bağımsız olmak istiyor ve ilerlemek istiyorsa Elbette ortaklıklar kurulabilir fakat üretimi tamamen dışa bağlı olduğunu düşünürseniz gerilemenin ve çöküşün tek kalemde olacağını görebiliriz. Bana göre yağ olayı şeker ve diğer olayları tetikler yarın, halen yağ stoklarında eksikler var..

burada Ak partili vekillerin bunların üzerine gidilmeli tespit edilmesi gibi mesajlarını gördüm, sanki bu firmalar çok gizli kendisini saklıyor.. Her şey ortada çıkın yapın operasyonu..

Bu yazdıklarımı sen bilemiyorsan Metin KÜLÜNK sana da bir şey demiyorum.. Bırakın bu boş sosyal medya mesajlarını yahu Google yazsan kim oldukları ortaya çıkar..

Ersoyk

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 2023 mart ayında Karadeniz doğal gazı bağlanacak!

HIZLI YORUM YAP