İslami Finans Merkezi Türkiye mi olacak ? | EKONOMİ
DOLAR

32,5743$% 0.09

EURO

34,9825% 0.28

STERLİN

40,6501£% 0.18

GRAM ALTIN

2.427,36%0,19

ÇEYREK ALTIN

4.057,00%0,15

a

İslami Finans Merkezi Türkiye mi olacak ?

İslami Finans Merkezi Türkiye mi olacak ?

Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Erdoğan geçtiğimiz aylarda uluslar arası topluma seslenirken İslam’i Finans modelini dile getirmiş ve Türkiye İslam’i Finans modelinde öncü ve güvenilir bir ülke olacağını söylemişti.Bu konu da bile en büyük rakiplerden biri ingiltere. Bugün İngiltere İslam’i sisteminin de başını çeken ülkelerden. Hatta İslam’i finans için şeriyat mahkemeleri ve dahi kadılar görev yapıyor.

Günümüzde ise Türkiye bu alan da yeni yeni boy gösterek İslam’i Finans modeline geçişlerin adımını attı. Arap ülkelerinin ve İslam’i çoğrafyanın paralarını Türkiye’de toplamayı hedefliyor. Bunun da en somut adımı olarak Ayasofya CAMİİ açılışı yaptı.

Ayasofya CAMİİ açılışı sadece bir CAMİİ olarak bakıldığında bakanlar açısından buyük bir cahiliyat örneği olarak beyinlerde yerini alacaktır. Fakat gündemi değerlendirip okuyanlar açısından bakıldığında ise artık İslam ülkelerinin Liderliği konumunda olduğumu ve güvenilir bir poziyona geçtiğimizin en büyük örneği olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu adımla beraber İslam ülkelerine verilen mesaj GÜÇLÜ TÜRKİYE GÜVENİLİR TÜRKİYE imajından başka bir şey değildir.Artık İslam’i finan modelinin en önemli aktörlerinden biri olmaya yolunda emin adımlarla ilerlemekteyiz. Bugün Ayasofya CAMİİ’nin açılışına karşı çıkanlar İngiltere’nın Fraklı uşaklığını yaptığını ve ekonomik olarak ülkenin daha iyi seviyelere gelmesini istemiyenlerden başkası değildir.

Bugün İslam’i finans siteminin toplam hacmi 2 trilyon doları aşmış durumda . Bu rakamın %76’sına karşılık gelen yaklaşık 1,6 trilyon dolarlık kısım, katılım bankalarına aittir. Son dönemde açılan katılım bakanlarının en büyük hedefi ise İslam’i finans sistemini Türkiye’ye çekmektir. Bizler bugün siyasal olarak baktığımızda Erdoğan gitsinde ne olursa olsun diyerek baktığımız da asıl olarak ülkemize hainlik yaptığımızı unutmayalım.

Detaylar da boğulup büyük resmi kaçırmayalım…

 

Kurucu: Raif YAVUZYILMAZ

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Celal Eren Çelik Atatürk havalimanı katarlılara satıldı

HIZLI YORUM YAP