İkinci el online oto pazarında satış ve fiyatları 2,3 geriledi! | EKONOMİ
DOLAR

32,3767$% 0.16

EURO

35,0054% -0.23

STERLİN

41,0077£% 0.28

GRAM ALTIN

2.324,84%0,25

ÇEYREK ALTIN

3.987,00%-0,36

a

İkinci el online oto pazarında satış ve fiyatları 2,3 geriledi!

İkinci el online oto pazarında satış ve fiyatları 2,3 geriledi! Uzun süredir ikinci el araçların fiyatlarının %70 artması sonrasında bir çok kişi araç alımını durdurmuştu. Fiyatlar için araç almak isteyenlerin çoğunluğu ise bu fiyatlara ikinci el araba almak olanaksız diyerek Hükumete seslenmişti.

Bir çok kişiyi ilgilendiren açıklama ve piyasada olan araçlarla ilgili araştırma yapıldı İkinci el online oto pazarında satış ve fiyatları 2,3 gerilediği görüldü.

Bir çok kişinin ve online siteler üzerinde yapılan araştırma kapsamın ‘da % 0,4 araç ilanlarının azaldığı görüldü.  Nisan ayında ise satışa çıkan araçların %43 satıldığı tespit edildi.

Nisan ayı içerisinde 91 bin 915 satış ve yüzde 64,42 payla dizel araçlar aldığı görüldü, dizel araçları takip eden ise gazlı araçlar oldu. Hibrit araçlar ise % 0,47 olarak görüldü.

Pazarın sahibi C Segmenti!

oldukça fazla talep gören araç pazarda %36,8 olarak satış oranına sahip. Diğer sırada ise B  Segmenti yer aldı. %21,5 ile takip ediyor. Nisan ayı segment bazında mart ayı ile kıyaslandığında satışlarda en fazla artış yüzde 33 ile B-SUV ve yüzde 20 ile C-SUV segmentinde gerçekleştiği görüldü.

ARAÇ FİYATLARINDA YÜZDE 2,3’LÜK DÜŞÜŞ!

Araçlar üzerinde yapılan araştırmaya göre satışa çıkan araçların fiyatlarının düştüğü görüldü, Galeri sahipleri ise açık artırma ile araç alımına dikkat ediyor, bir çok araç içinde fiyat düşmesi ise alacak kişilerin mutlu olmasına sebep olurken araç galeri ise bu konuda en fazla online açık artırma ile araç satışı gerçekleştiriyor.

Indicata dataları kontrol ederek dataların incelenme süresi içinde ilana verilen araçların silinerek yeniden ilana çıktığını ve fiyatlarının ise düştüğünü belgeledi, konu hakkında datalar incelediği gün ve ay içinde aynı kişiler ve aynı araçların olması ise dikkat çeken diğer nokta oldu.

Indicata günlük 450 binden fazla ikinci el araç datasını analiz ediyor ve raporlarını bu yönde sunuyor. ilandan tamamen kaldırılan araçlar “satış” olarak kabul ediliyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Thodex’in kurucusu Fatih Özer’in kaçtıktan sonraki ilk görüntüsü ortaya çıktı!

HIZLI YORUM YAP