Hemşire Maaşları 2022, Özel Sektörde Hemşire Maaşları | EKONOMİ
DOLAR

32,5484$% 0.1

EURO

34,9292% 0.71

STERLİN

40,5857£% 1.02

GRAM ALTIN

2.436,40%0,16

ÇEYREK ALTIN

4.090,00%-0,86

a

Hemşire Maaşları 2022, Özel Sektörde Hemşire Maaşları

Sağlık çalışanlarının önemi bilhassa Covid-19 döneminde ortaya çıkmıştır. İnsanlar; pandemi sebebiyle evlerinden çıkmazken sağlık çalışanlarının 7/24 mesai yapmalarına rastlanmıştır. Hemşire olmak; birçok gencin hayalidir. Manevi açıdan önemli bir sorumluluğu bulunan bu mesleğin maddi açıdan beklentileri karşılayıp karşılamadığı merak edilir. Bir başka deyişle, insanların aklında hemşire maaşları ne kadar sorusu bulunur.

Hemşire Maaşları 2022

Hemşirelik; özveri gerektiren son derece zor bir meslektir. Bu noktada, bu mesleği yapacak olan kişilerin tatmin edici seviyelerde maaş almaları da önem taşır. Fakat, hemşire maaşları hakkında net bilgi vermek mümkün değildir. Çünkü, özel sektördeki maaşlar ile kamudaki maaşlar aynı değildir. Devlette çalışan hemşireler daha iyi para kazanırlar. Ancak, özel sektördeki hemşirelerin nispeten daha az para kazandıklarını söylemek mümkündür.

2021 yılının verileri dikkate alındığında en düşük hemşire maaşının 6 bin 349 TL olduğunu söylemek gerekir. Ancak, 2022 yılı ile beraber bu maaşlara hatrı sayılır bir zam yapıldı. Zam yapılırken enflasyon oranları da dikkate alındı. Bu noktada, 2022 yılının hemşire maaşlarının en az 8 bin 351 TL olduğunu söyleyebiliriz.

Hemşireler; 2022 yılının ilk yarısında en az 8 bin 351 TL kazandılar. Fakat, 2022 yılının ikinci yarısı ile beraber maaşlarına zam yapılması söz konusu! Bir başka deyişle, hemşireler; tıpkı diğer devlet memurları gibi Temmuz ayı ile beraber daha yüksek bir maaş alacaklar. Hemşirelerin yılın ikinci yarısında ne kadar maaş alacakları henüz kesinleşmedi.

Türkiye şartları dikkate alındığında bilhassa devlette çalışan hemşirelerin maaşlarının iyi olduğunu söylemek gerekir. Fakat, hayat standartları ve enflasyon oranı dolayısıyla maaşlara zam yapılması gereklidir.

Özel Sektörde Hemşire Maaşları

Hemşireler; devlette özel sektöre kıyasla daha yüksek maaş alırlar. Ayrıca, devletteki hemşirelerin çalışma koşulları daha iyidir. Özel sektörde çalışmak çok daha zordur. Bilhassa bir sağlık personelinin özel sektörde işinin daha zor olduğu aşikardır.

Özel sektörde çalışan hemşirelerin ne kadar para aldığı merak edilir. 2022 yılının Mayıs ayında olduğumuz şu günlerde özel sektördeki en düşük hemşire maaşının 4 bin 250 TL olduğunu söyleyebiliriz. Bir başka deyişle, hemşirelere asgari ücret verilir. Özel sektördeki en yüksek hemşire maaşı ise 8 bin 970 TL’dir. Ortalama maaş ise 5 bin 30 TL’dir.

Nasıl Hemşire Olunur?

Hemşire olmak isteyenlerin önünde birden çok seçenek vardır. Bu işi yapanların önemli bir kısmı Hemşirelik MYO mezunudur. Buna ek olarak, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümünden mezun olanların sayısı da bir hayli fazladır. Üniversitelerin dört yıllık Hemşirelik bölümünden mezun olunduğu takdirde de bu işi yapmak mümkündür. Son olarak, ilk ve acil ya da ebelik bölümünden mezun olanların da istenen şartları sağladıkları takdirde hemşire olarak çalışabileceklerini ifade etmek gerekir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

2022 Polis Maaşları Ne Kadar?

HIZLI YORUM YAP