Halk arasında Kriptosuncuk olarak bilinen, Thodex soruşturmasından Faruk Fatih Özer'in kardeşleri tutuklandı! | EKONOMİ
DOLAR

32,5555$% -0.01

EURO

34,9106% 0.06

STERLİN

40,5988£% 0.13

GRAM ALTIN

2.433,88%0,17

ÇEYREK ALTIN

4.088,00%0,24

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • Halk arasında Kriptosuncuk olarak bilinen, Thodex soruşturmasından Faruk Fatih Özer’in kardeşleri tutuklandı!

Halk arasında Kriptosuncuk olarak bilinen, Thodex soruşturmasından Faruk Fatih Özer’in kardeşleri tutuklandı!

Kripto para borsası Thodex hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in kardeşleri Güven Özer ve Serap Özer’in de aralarına olduğu 6 şüpheli tutuklandı.

 

Kripto para borsası Thodex hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in abisi Güven Özer ve kardeşi Serap Özer’in de aralarında bulunduğu gözaltındaki 16 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adliyesi’ne getirilmişti.

9 ŞÜPHELİ TUTUKLAMA TALEBİYLE SEVK EDİLMİŞTİ

Savcılıktaki işlemleri tamamlanan şüphelilerden Faruk Fatih Özer’in abisi Güven Özer ve kardeşi Serap Özer’in de aralarında bulunduğu 9 şüpheli “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçlarından tutuklama talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilmişti.

Şüphelilerden 4’ü ise “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı” suçlarından yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edilmilti. Şüphelilerden 3’ü ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

6 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Hakimlikteki sorguları tamamlanan Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’in kardeşleri Güven Özer ve Serap Özer’in de aralarına olduğu 6 şüpheli “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçlarından tutuklandı.

‘ŞİRKETİN GİZLİ YÖNETİCİSİ OLDUĞU YÖNÜNDE BEYANLAR…’

Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, şirkette çalışan diğer şüphelilerin ifadesine göre, şüpheli Güven Özer’in şirket ile resmi bir bağı olmamasına rağmen şirketin işleyişinde aktif rol aldığını, şirketin gizli yöneticisi olduğu yönünde beyanlar olduğunu, bir yurt içi kripto para borsasındaki hesabında yaklaşık 14 milyon 350 bin TL para giriş işlemlerinin tespit edildiğini, başka bir yurt içi kripto para borsasındaki hesabında yaklaşık 8 milyon 552 bin 950 TL para girişi işlemleri tespit edildiğini, yurt içinde bulunan kripto para borsalarından 10 milyon TL tutarında para transfer işlemi yapıldığını belirtti.

Şüpheli Güven Özer’in söz konusu hesapları kardeşi Faruk Fatih Özer’in kullandığımı beyan etse de bu durumun hayatın olağan akışına uygun olmadığı, zira hiç kimsenin bu kadar yüklü miktarlarda işlem yapılan hesaplardan haberdar olmamasının mümkün olmayacağı gerekçe gösterilerek, tutuklanmasına karar verildi.

‘ŞİRKETİN MUHASEBE VE FİNANS İŞLERİNDE AKTİF ROL ALDIĞI’

Hakimlik, şüpheli Serap Özer’in ise şirketin muhasebe ve finans işlerinde aktif rol aldığı yönünde beyanlar olduğunu, yurt dışı kripto para borsasındaki hesabında 2018-2021 yılları arasında 125 milyon 560 bin TL değerinde kripto para giriş işlemlerinin tespit edildiği, şirketle hiçbir bağı olmadığını iddia eden bir kişinin hesabında bu denli yüksek bir meblağda işlem yapılmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu gerekçe göstererek tutuklanmasına karar verdi.

7 ŞÜPHELİ HAKKINDA ADLİ KONTROL

Şüphelilerden 7’si hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı, imza atmak ve 30 bin TL güvence bedelini ödemek şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanmasına kadar verildi.

62 ŞÜPHELİ SERBEST KALMIŞTI

Öte yandan soruşturma kapsamında geçtiğimiz günlerde 34 şüpheli savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest kalmıştı.

6 şüpheli hakkındaki tutuklama talebini reddeden hakimlik, 28 şüpheli hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanmasına karar vermişti.

Sözcü

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Manipülatör Fevzi Şahin ve firari Ak Partili Galip Öztürk işbaşında

HIZLI YORUM YAP