Goldman Sachs, Recep Tayyip Erdoğan'ın sözünü hatırlatıp, uyardı! | EKONOMİ
DOLAR

32,5910$% 0.33

EURO

34,8236% 0.2

STERLİN

40,4039£% -0.52

GRAM ALTIN

2.505,53%0,86

ÇEYREK ALTIN

4.273,00%0,60

a

Goldman Sachs, Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünü hatırlatıp, uyardı!

Goldman Sachs, Recep Tayyip Erdoğan’ın sözünü hatırlatıp, uyardı! Merkez bankasına baskı yapmaması konusunda verdiği sözü hatırlatan Goldman Sachs ekonomi alanında hareketlenmeye neden oldu. Bankanın faiz oranlarını erken düşürme riski ile karşılandığını belirten bir açıklama yaptı.

Bu açıklamanın ardında ise doların 8,42 TL olduğu görüldü.

Dolar’da olan yükseliş ise inmeden devam ederken uzmanların ekonomik olarak sıkıntı yaşaması ve Türk parasının değer kaybedeceği ile yorumlanmaya devam ediyor.

 

Goldman Sachs notunda, enflasyonun düşmeden önce Eylül ayına kadar yıllık bazda %17 civarında kalması beklendiğinden, politika faizinin dördüncü çeyreğe kadar düşürülmeyeceğine dair öngörüsünü tekrarladı.

Goldman Sachs analistleri Murat Unur ve Clemens Grafe müşterilerine yönelik notunda, “Erken faiz indirimi riskleri… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaz aylarında olası faiz indirimine yönelik açıklamalarının ardından bir kez daha gün yüzüne çıktı ve… bu risklerin göz ardı edilemeyeceğini düşünüyoruz” dedi.

Notta “Yetkililer, hedeflenen mali önlemler yerine borç verilmenin artırılması veya daha düşük faiz önermeleri halinde, politika karışımını büyüme yönünde değiştirmeye eğilimli olabilir ve bu da TL’nin daha fazla değer kaybetmesi ve daha yüksek enflasyon riskleri anlamına geliyor” denildi.

Erdoğan’ın geçen haftaki düşük faiz çağrısıyla 8.88’e sıçrayan dolar/TL, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun para politikasında erken gevşeme beklentilerinin tamamen ortadan kalkması gerektiği açıklaması ardından düşüşe geçmişti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ekrem İmamoğlu’ndan, “Kanal İstanbul müsilajı bitirecek” diyen Karaismailoğlu’na yanıtı Rüya görmüş!

HIZLI YORUM YAP