Gençler yurt dışına neden gidiyor hiç düşündünüz mü? Bu doktorlar neden kaçıyor Türkiye'den! | EKONOMİ
DOLAR

32,3199$% 0.2

EURO

35,1291% -0.01

STERLİN

41,0324£% 0.02

GRAM ALTIN

2.293,02%0,69

ÇEYREK ALTIN

3.945,00%-0,55

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • Gençler yurt dışına neden gidiyor hiç düşündünüz mü? Bu doktorlar neden kaçıyor Türkiye’den!

Gençler yurt dışına neden gidiyor hiç düşündünüz mü? Bu doktorlar neden kaçıyor Türkiye’den!

Türkiye büyük bir ülke 4 mevsimi olan Miletlinin ise Dünyanın en duygusal insanına sahip bu ne demek devlet isterse tek kelimeyle herkes işini bırakıp devlet ne derse onu yapar, kısacası devletine son derece sağdık.

Peki hiç düşündünüz mü? Bu gençler enden bu ülkeden kaçıp Yurt dışına gitmek istiyor diye?

Gelin anlatayım, öncelikle bu kıyaslamalar ve karşılaştırmalar trollerin ve din düşmanı radikal İslamcı ve ihvancı müptezellerin hoşuna gitmez neden mi onlar tek isteği kendisine sağdık bir cahiller ordusudur yani biz buna halk için cahil sofi diyoruz, diğer  deyişle züğürt şükrü diyebiliriz. Onlar bu yazıyı zaten okusa’ da anlamaz ki. Anlasa ‘da cevap veremez kendisini koruyacağı tek şey siz bu ülkeye düşmansınız, siz Erdoğan düşmanısınız diyecekler, Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan’da en büyük zararı bu ihvancı terörist gruplar ve radikal İslamcılar veriyor  maalesef.. Biz bu gruba aslında Ak trol diyoruz.

Kıyaslama yapalım!

Örneğim Amerika veya Almanya’da çalışan bir işçi inşaat işçisinin bakılır  gelirine bakalım ve Türkiye de çalışan aynı kısımda olan kişiye bakalım kazanç olarak.

Yetmedi aslında bunu kıyaslamanın bir yolu2da toplumda en yüksek maaşı alan kişidir ona bakılır ve onla kıyaslanır siyasiler hariç!

Araştırsanız Üniversiteleri veya diğer meslek gruplarını çoğu ülkede maaşları açıktır ve raporlar halinde sunulur son bir senenin ki görünmez ama 2,3 sene önceki maaşları görebilirsiniz.

Diyeceksin ki o maaşla burayı kıyaslama bizde bir çok şey ucuz, doğru ama pahalı olanlara bakıldığında komik duruma düşünüyoruz, benzin, araba vb ürünler hayatın her eksini belirliyor örnek verecek olursak benzinde olan bir artış, toplu taşıma ücretini etkiler en ufak örneği bu!

Araba ‘da olan bir artış sanayiyi etkiler mesela..

Bakıldığı zaman en ufaktan en büyük meslek grubuna kadar maaş oranı maalesef 20 katı bu ne demek diyeceksiniz bu şu demek, Avrupa’dan bir işçi gelip burada istediği her şeyi rahatlıkla yapar ama sen bu ülke bir tatile gidemezsin, bir ev araba alamazsın, hatta telefon al sana lüks yaşıyor derler, Neden mi çünkü savunacakları hiçbir şey olmadığı için elinde olan telefona göz dikerler kim mi bunlar tabii bu devletin, milletin zenginleşmesini istemeyen terörist gruplar, sana şükret derler neden mi çünkü şükreder  ve sorgulamazsan onların en sevdiği sadık kulları olursun.

Tanıdık geldi değil mi?

Hemen aydınlatayım Fetö denen hain ‘de insanlardan bu şekilde para topladı.. Şükür et, ama sorgulama bir bildiği vardır dediler vardı bildiği, oda bu ülkenin tüm gençlerinin işlerine engel olup topluma ağır bir din yarası, topluma ağır bir tarih bırakmak..

Başarılı  oldu mu, oldu tabii

Şimdi bu gençler bu gerçeği görüp yurt dışında okumak ve iş bulmak istiyor neden mi, çünkü aynı işi orada yapınca daha çok kazanacak, Daha iyi bir hayat yaşayacak, bir değeri olacak, çalıştığının hakkını verecekler çünkü.

Türkiye’de bilgi teknisyenleri dahi, 5,6 milyar maaş alıyor, Allah aşkına en kritik çalışma şartları içerisin ‘de şaka gibi, Doktorlar neden kaçıyor biliyor musunuz bu ülkeden? Çünkü orada yıllık milyon dolarlar kazanırken burada en fazla yıllık 136 milyon kazanabilir..

Kısacası hükumet bu kişileri elinde tutması gerek fakat tutacak İmran’da gerçekten yok. Bunun için bir çalışma yok şu anda 18 yıldır insanlar kaçmaya başladı bu ülkeden bu oldukça tehlikeli..

Rusya Türkiye’de olan başarılı BT elemanlarını aldı ülkeye 5 yıldır ‘da bir şekilde alıyor, Japon’da alıyor, Almanya vatandaşlık bile veriyor.

Neden mi? Çünkü bizde meslek gruplarına değer verilmiyor, Bu durumda bakanlığın çalışması şart, Aile sosyal politikalar bakanlığı görevi bu, sonrası eğitim bakanı..

Cumhurbaşkanı bu işlerle uğraşmaz siz sunacaksınız o tamam diyecek, herşeyi ‘de ondan beklemeyin ağzınızı açıp balık gibi bekliyorsunuz Arkadaşlar yormayın Erdoğan’ı her hatanızın bedeli o ödemek zorunda değil neticede.. İki gün sonra çıkar derki arkadaşlar ne getirdiniz hangi projeniz var? Ciddi  manada bu toplumun her köşesini etkiler esnafı dahi etkiliyor neden mi? Parası olmadıktan sonra bakkala, markete gidip ne alsın garibim..

Kısacası bakanlıklar çalışmıyor, Sosyal Medya’da twitter kullanıyor resmen. Arkadaşlar üretin, fikir sunun, hataları düzeltin ki gelişelim yoksa bu halde sadece 3 bilemedin 10 kişi zenginler gerisi ‘de ona sadece işçi olur..

Ersoy K

 

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sanayi üretimi son çeyreğe yükselişle girdi

HIZLI YORUM YAP