Doların artışının sebebi nedir? | EKONOMİ
DOLAR

32,3799$% 0.18

EURO

35,0029% -0.23

STERLİN

40,9964£% 0.25

GRAM ALTIN

2.324,38%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.004,00%-0,29

a

Doların artışının sebebi nedir?

Bunlar ilgili bir çok konu kaleme alındığına eminim fakat doların artışının sebebi tartışıla dursun bazı olayları gözden geçirmek gerekmez mi?

Öncelikle Türkiye’ye büyüme çalışıyor fakat otomobil var mazot yok, otomobil var tekerlek yok, otomobil var sürücü yok, otomobil var motor yok motor. Ama şoför ve koltuk orada.

Türkiye’ye samimi olarak söylemek gerekirse yeni bir oluşum içinde bu oluşumda elbette bazı olaylar bizleri ve milleti zor durumda düşürecek burası tartışılmaz, çünkü dünyanın diğer ülkeleri asla başka bir ülkenin gelişimine müsade etmez,

  • ABD silah saniyeni verse ekonomisi çöker
  • İngiltere parayı verirse güç elinden gider
  • İsrail devleti istihbaratı verse ne gücü kalır ne devleti

Bu yazıyı okuyan sakın olan eksikleri yazmayacağımı düşünmesin.

Eksiklik şu köylü köyünde değil, çiftçi şehre gelmek zorunda kalmış, üretim yok, Bu bir otomobilin motorudur, seni destekleyen yani devleti destekleyen en önemli halka köylüdür, köyde olan insan mutlu olursa şehirde olan kişilerde mutlu olur. Dünyada ve özellikle ülkemiz de köylü nüfusu fazla ama köylerinde değiller bu şu demek kim üretecek, sebze ve meyveyi dışarıdan alırsan köylün köyünde durur mu, bunla ilgili hükûmet adım attı ama herkes yararlanamaz.

Öncelikle bilinmesi gereken konu tam olarak şu bu bozuk düzene karşı yeni bir uygulama olması şart, Türkiye’de son 10 yılda servet sahibi olanlar köylüler değil, yani üretimi yapan değil müteahhitler, bu konu hassas çünkü bu nüfusun bozulduğuna işaret!

Ne yapılması gerek?

Özellikle ülkemizin dört bir yanında tarıma elverişli topraklar yok mu?

  • var

Öyle ise köylüne sahip çıkmak zorundasın, burada bir akıl var MERAL AKŞENER konuştuğu kişilere bakıyoruz hep köylü oda biliyor onların desteği olmadan ne yaparsan yap ne gelişebilirsin nede üretebilirsin nede büyüyebilirsin. Meral Akşener aptal bir kadın değil oldukça zeki ve nasıl ilerleyeceğini kime destek olacağını çok iyi biliyor. Bu şekilde iddia ediyorum %20 yakın oy alacaktır. Hem de köylüden hem de esnaftan

Şimdi empati yapalım üreten bir ülke olmazsa üreten bir millet olmazsa para alış verişi olmazsa paran değer kazanır mı?

Hayır, hayır dış güçler değil, iç küvetler buna müsaade etmiyor, birileri ne köylüyü nede esnafı düşünüyor, kredi ile geçinmeye çalışan bir halk var. Eskileri hatırlıyoruz, köylerde bile köy pazarı olurdu, köylü gelip ürünlerini satardı, hatta eski nineler, teyzeler süt, peynir satardı daha fazlası da var ama insan düşününce üzülüyor, arıyor o günleri..

Şimdi yapılması gereken öncelikle şunlar olduğuna inanıyorum!

  • Köylü insanları köylerine göndermek gerekir bir güvence verilmeli.
  • Yükselen ev kiraları denetlenmeli öyle ki Suriyeliler geldikten sonra özellikle büyük şehirlerde artan ev kiraları herkesin belini büküyor, büyükşehirde olan artış diğer illere de yansıdı.
  • Dört mevsimin yaşadığı bu topraklar ‘da fındık varken bir TÜRK çikolatası olmaması çok ilginç böylelikle hem fındık değer kazanır, hem de ülkemizde olan fındık değerlenir hem de diğer ülkelere bunların satışı yapılır, ama bu özel değil sadece devletin olmalı bu yerde biriken para sadece o bölgede kullanılmalıdır, direk devletin kasasına değil köylü ile fabrika arasında zinciri oluşturmalı.
  • Ülkede olan bazı fabrikaların yeniden bacasının tütmesi gerek, fabrikalar devletin tapusudur, devletin fabrikası yoksa üretimi yoksa sadece vergiden kazanır buda onun sonu demek bu yük halka ağır gelir bunu bilmeyecek olan devlet adamı zaten olamaz.
  • En fazla satan ürünlerin son 10 yılda olan satışına bakılırsa alım gücü de kontrol edilir ziyan olan bir durum var ortada.
  • Köy okulları yeniden açılmalı özellikle hem öğretmen ataması için hem de köylü kişilerin köyünde rahat etmesi için.
  • Yol, yapı gibi alanların kesinlikle ihaleleri açık olmalı herkes katılabilmeli bu demek devletin daha fazla kazancı demek olur,
  • Deprem riski olan yerler var bu binalar son teknoloji ile acil denetlenip onarımı yapılmalı olası büyük bir depremde ekonomi son derece bozulacaktır, bu bozulan ekonomi de yağma ve farklı suçlar işlenebilir.
  • Hayvancılık köylerde olmalı ki et ithal değil yerli olmalı bu durumda dış alanlardan gelecek hastalık ve haram et olayı da bitmiş olur, köyde olan kişi kazanır.

Alın sine bir örnek;

Büyükşehir’de olan köylü emekli veya iş sahibi olan kişiler kendi bulundukları alanlarda belediyelerle görüşsün ne iş yapacağını bildirsin, kosgeb ile gerekirse tabii imkanı varsa iş yeri, hayvancılık, tarım alanı vb gibi yerleri olanlar için bir takım imkanlar verilsin, Emin olun bunu daha güzel bir şekilde yapılırsa kabul etmeyecek insan yoktur, yeter ki devlet güvence versin, faiz değil öneri versin, devletin o alanda neye ihtiyacı varsa yararlanabilir. Tatbiki devlet aklı ile bizimkisi bir olmaz.

Şimdi doların yükselme sebebi dedik ne anlattın diyorsun bu anlatılanların yapılmaması doların artışının sebebi ama asıl soru o değil Türk lirası değer kaybediyor tüm paralara karşı bu ne demek üretemiyoruz, borçlanıyoruz demek. Kimse kusura bakmasın bu devletin her bir insanı sefaletle değil zenginlik içinde olmalı, adalet bir güneş gibidir bulunduğu yeri aydınlatmalı.

Yoksa dış güçler biz üretirken neye bize karışabilir, doları yükseltse ne olur, çikolata bizim, çay bizim, makarna bizim, pirinç bizim, et bizim, süt bizim, peynir bizim, yumurta bizim, ekmek bizim, un bizim olduktan sonra hiçbir şey olmaz.  Ama bunlar olmadıktan sonra sadece bir yıllık dolar düşüşü olur oda göstermelik olur son para. Vallahi 2 dolarım bile yok, hepsini verdim ilk seslenişte. Ama biliyorum bazı Cumhurbaşkanı sevenleri para tuttu baktım ki ikinci seslenişte yine bozdurdu. Bozdursak ne olacak dolar bozdurma ile değil üretim ile düşen kimse bir birini kandırmasın.

Özellikle Tüm partilerin bir araya gelip bu alanda projelerini sunmalı, karar yine Cumhurbaşkanının ama burada eğer gaflete düşer de karar verirse vallahi Allah!ın adaleti şaşmaz er geç yakasına yapışır. Madem herkesle savaşıyoruz.

ABD ve Fransa’nın direttiği sığınmacılar meselesini gözden geçirelim

  1. Suriyeliler kesinlikle ülkede tutulmamalı ve asla vatandaşlık verilmemeli çünkü bu zamanda bu yükü bizim kaldıracak gücümüz yok, Avrupa sana bir para veriyor ama ev kiralarında olan artışa da çare bulamıyor.
  2. Verilen vatandaşlık tam değil yıllık verilsin bir ayrıcalığı asla olmasın. Öyle ki bu güvenlik sorunudur ve başımıza bela olacaklarından kimsenin şüphesi olmasın

Sığınması meselesi önemli biliyorum ki bu sığınmacılar Türkiye de değil de başka ülkede olsa savaş biter.

Bunu ABD istiyor, Fransa İstiyor, Almanya burada kalsın Suriyeliler diyor ve biz halen onlara bakıyorsak Avrupa’nın bundan çıkarı var. Ben ülkemde en fazla 1 kişi tutarım, diğerlerini de diğer ülkeler almak zorunda.

Türkiye işine gelince Avrupa’nın her dediğini yapacak el bağlayacak ülke konumundan çıkmalıdır.

Eğer bunlar olmazsa tabii daha önce belediye seçiminde yazmıştım bunu farklı kaybedecek AK parti diye, yine tekrarlıyorum 2023 de AK parti farklı kaybeder ve asla yönetimde söz sahibi olamaz.

Herkesle savaşırız ama ney bizim olan bilelim? Dün Fransa’yı boykot edelim sonuna kadar edelim, ülkemizde olan çoğu şirkette Fransız ortaklığı var?

içtiğimiz suda bile ortaklıkları var yani çayda bile ortaklıkları var. peynirde Kozmetik’te unutmadan bunlar bizimdi bunlarda gelip hisseleri aldı. Konu Fransa değil Türk’ün olan ne varsa aldılar mübarek.

Sorum şu bizim olan tek bir insanımız var, başka hiçbir şeyimiz yok. Allahtan başka. Onu da cinci, fitneci, üfürükçü, Türk düşmanı sahte evliyalar elimizden almasın yeterli.

Tekrar belirtelim dolar yükselmiyor Türk lirası değer kaybediyor.

Ersoy K

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

CHP’den AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransa Boykotuna tam destek

HIZLI YORUM YAP