Dolar/TL’de tarihi seviye ulaştı! Dolar 8,60 TL | EKONOMİ
DOLAR

32,5088$% 0.18

EURO

34,8766% 0.41

STERLİN

40,7206£% 0.63

GRAM ALTIN

2.485,49%0,96

ÇEYREK ALTIN

4.240,00%0,79

a

Dolar/TL’de tarihi seviye ulaştı! Dolar 8,60 TL

Dolar/TL’de tarihi seviye ulaştı! Dolar 8,60 TL Dolar/TL’de tarihi seviye ulaştı! Dolar’da olan artış devam ediyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından doların artış göstermesi piyasayı etkilemeye devam ediyor.

Uzmanlar ise para piyasasında olan bu etkileşimin TL2in dünyanın her yerinde değer kaybettiğine işaret ederken, Ekonomide olan tutarsızlık ve siyasi gelişmeler piyasayı etkiliyor açıklamasında bulunurken.

Geçtiğimiz akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemlerinin ardından artışa geçen doların sürekli yükselmesi ise bir çok kişiyi etkilediği söyleniyor.

Diğer para birimlerde ‘de durum aynı şekilde artışın devam etmesi ile birlikte TL dünya üzerinde küçülmeye hızla devam etmesi ise Merkez bankasının hangi adımı atacağı merak konusu olmaya başladı.

Ak parti ve MHP yönetiminin ekonomi ‘de olan bu bozuk ve TL üzerinde değer kayıplarına karşı nasıl bir önlem alacağı merak konusu olurken Ak parti hükümetinde olduğu zaman içinde Doların ve yabancı paraların artmasının sebebi olarak muhalefet partileri, Ak parti ve MHP’yi suçluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün akşam canlı yayında Merkez Bankası’na ilişkin açıklamalarının ardından dolar 8.81 TL’ye çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Kur hızlı yükselişin ardından 8.71’e seviyesine gerilerken, sabah saatlerinde 8.60 TL’den işlem görmeye başladı.

Dün akşam TRT’de katıldığı yayında gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’yla bir görüşme gerçekleştirdiğini, faiz yükünün düşürülmesinin şart olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Faizleri düşürmemiz şart. Temmuz ağustos buraları bulacağız ki faiz düşmeye başlasın. Faiz yükünü biz yatırımların üzerinden kaldırırsak, maliyetlerin üzerinden kaldırırsak, ondan sonra maliyet enflasyonunu tetikleyen faiz olduğu için orada da bir rahatlama dönemine girmiş olacağız. Bütün mesele maliyet enflasyonundan faiz yükünü kaldırmaktır” dedi.

Erdoğan’ın bu değerlendirmeleri sonrası TL’deki değer kaybı dikkati çekti. Dolar/TL tarihi zirvesini 8.81 ile yenilerken, Euro/TL 10.75 zirvesini gördü. Kur hızlı yükselişin ardından 8.71 seviyesinde, Euro/TL 10.60 seviyesinde dengelendi. Dolar bu sabah saatlerinde 8.60 TL’den işlem görmeye başladı.

Kaynak: Sözcü

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kapalıçarşı’dan Kara Haber: Çeyrek Altın Fırlıyor!

HIZLI YORUM YAP