Dolar/TL rekor kırdı, Berat Albayrak Mumla Aranıyor! | EKONOMİ
DOLAR

32,3390$% 0.26

EURO

35,1338% -0.03

STERLİN

40,8629£% -0.38

GRAM ALTIN

2.308,76%1,39

ÇEYREK ALTIN

3.971,00%0,14

a

Dolar/TL rekor kırdı, Berat Albayrak Mumla Aranıyor!

Dolar/TL rekor kırdı, Berat Albayrak Mumla Aranıyor! Dolar olan ve Döviz’de olan artışın rekor seviyede olması ve Berat Albayrak dönemini geride bırakması bazı söylentilerin artmasına sebep oldu.

Bir çok ekonomist ise Türk Lirası hakkında sahibi olmayan bir para biri olduğunu iddia etti.

Diğer Avrupa ve okyanus ülkelerinin gerisinde kalan Türk lirası değer kaybetmeye hızla devam ediyor. Öte yanda uzmanlar Türkiye’de olan Siyasi olayların ve gündeminde etkisinde olduğu ve Türkiye içinde olan gerilmiş dilin bunan sebep olduğunu aktarırken, Avrupa’da olan ticaret alanlarının Türkiye’de risk alınmaması gerektiği yönde kararlar ve ekonomi yazılarında Türkiye’nin her geçen gün geriye gitmesi ve riskli ülke olması nedeniyle Türk lirasının geriye gittiğini bildirildi.

BLOOMBERG ENFLASYONA VE BORÇ ÖDEMELERİNE İŞARET ETTİ

Bloomberg, dolar/TL’deki rekoru “Yerellerin döviz talebi enflasyon endişelerine eklenirken TL rekor düşük seviyeye geriledi” başlığıyla dünyaya duyurdu.

Haberde, para politikasının, enflasyon artışını dizginlemek için fazla gevşek olduğuna dair endişenin TL’de baskı yarattığı, haziranda şirketlerin 6,9 milyar dolarlık borç geri ödemesi için döviz alımlarının kuru yukarı ittiği belirtildi.

Coex Partners’tan makro stratejist Henrik Gullberg de TL’nin istikrarlı bir şekilde değer kaybettiğini ve bu durumun nedeninin para politikasının enflasyon beklentilerini kontrol altına almak için yeterli sıkılıkta görünmemesi olduğunu söyledi.

Haberde, NATO içindeki Belarus tartışmasının yarattığı jeopolitik gerilime de işaret edildi.

Gözler Erdoğan’da

Dolarda olan artışın sorumlusu olan Yenişafak yazarının Merkez Bankasına atanması ve hazine maliye bakanlığının değişmesi doların ve Faiz’de olan artışın önüne geçemedi. Yenişafak yazarı ise daha önceki dönemlerde doları ve faizi düşürülmesi mümkün demişti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise görevde değişiklikler yapması an meselesi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sedat Peker’in adına kripto para çıkarıldı, Telegram grupları dahi var!

HIZLI YORUM YAP