Dolar EURO'yu geçebilir mi? | EKONOMİ
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Dolar EURO’yu geçebilir mi?

Dolar EURO’yu geçebilir mi? Bir çok yatırımcı aslında bu soru üzerinde çeşitli araştırmalar yapıyor, ABD piyasası hiç olmadığı kadar aslında sağlamlığını yatırımcıların gücü ile yeniliyor.

Dünya genelinde ise piyasalar Dolar yönünden olumlu sinyaller aldığını Biden dönemi ile almıştı.

Dünya lideri ABD başkanı Joe Biden ise hem yatırımcıya hem de diğer dünya liderlerine olumlu sinyaller veriyor, bunun en büyük örneğini seçildiği gün liderlere verdiği mesajda sağlı aslında, Dünyanın değiştiğini liderlerin bir birine parmak sallayarak tehdit etmesinin sonuçlarının ağır olacağını, her şeyin hukuk ve denetlemeler ile sağlanacağını söylemişti.

Ardından ABD devletinin diğer yönlerden savaş bölgelerine asker gönderip savaşmasının önüne geçerek, yıllardır sahada olan askerleri geri çekti ve ailelerine kavuşturdu.

Biden Trump gibi yaramazlık yaparak, halkına boş vaatlerde bulunan birisi olmadığı kesin, paranın duygusu yoktur, bu yüzden piyasalar EURO karşısında DOLAR yükselebilir hatta dolar EURO’yu dünya genelinde geçebilir.

Bu önümüz de olan iki yıl içinde daha net görebiliriz. Biden bir dönem daha başkanlık yaparsa ABD ekonomisi dünyanın en büyük piyasasına sahip olacağı gibi egemenliğini perçinleyecektir.

Yatırımcılar ‘da bunu görüyor, Biden kendi girişimcilerine şans veriyor. Denetlemeleri ise şeffaf şekilde yapılıyor. Bu çok önemli. Dünya genelinde farklı ülkelerin dolar karşısında değer kaybetmesi ise ABD ekonomisinin güçlenmesi değil, değer kaybeden ülkelerin yatırımlarının dünyanın hiçbir yerinde önemsenmediği ve ülkelere güvenilmemesi ile alakalı.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Kısa vadeli ABD getirilerinin artmasıyla dolar 3. gününde yükseldi

HIZLI YORUM YAP