Dolar 18'in kapısına dayandı! Ak parti ve MHP'den sabırlı olun mesajı gelmişti | EKONOMİ
DOLAR

32,5421$% 0.26

EURO

34,7521% -0.02

STERLİN

40,6539£% 0.33

GRAM ALTIN

2.485,21%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%0,30

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • Dolar 18’in kapısına dayandı! Ak parti ve MHP’den sabırlı olun mesajı gelmişti

Dolar 18’in kapısına dayandı! Ak parti ve MHP’den sabırlı olun mesajı gelmişti

Dolar 18’in kapısına dayandı! Ak parti ve MHP’den sabırlı olun mesajı gelmişti, Döviz hızla yükselmeye devame diyor Bir çok üründe olan değişiklik ise sosyal medyada tartışılmaya devam ederken Ak aprti ve MHP’nin çözüm hamleleri ise etkisini göstermedi!

ERDOĞAN SABIRLI OLUN!

Ak parti lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan sabırlı olun mesajı vermiş ve Ekonominin arkasında kendisini olduğunu belirtmişti. MHP lideri Bahçeli ise Erdoğan’ı destekleyerek çıkın ve Erdoğan’ı anlatın mesajı vermişti..

TCMB’nin tahminini yüzde 42’den yükselteceğine kesin gözüyle bakılırken yüzde 70 olan piyasa beklentisine ne kadar yaklaşacağı ise bilinmiyor. Banka daha önceki enflasyon tahminleri revizyonlarında piyasa tahminlerinden oldukça düşük seviyeleri tercih etmişti.

Amerikada güçlü dolara destek gelince eşik aşıldı. 18.84′ ün üzerinde işlem görüyor. Döviz bürolarında ise 18 liradan satış yapılıyor.

PİYASANIN ANA GÜNDEMİ ‘YENİ DIŞ DÖVİZ KAYNAĞI’

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, “Mevcut politika ile TL’nin her gün sınırlı değer kaybettiğini görüyoruz. Dövizde denge ancak TL’de sınırlı da olsa değer kaybı ile sağlanabiliyor. Yeni dış döviz kaynağı gelip gelmeyeceği hala piyasanın ana gündemi. Ekonomiye taze kaynak ihtiyacı tarihte olmadığı kadar yüksek. Yaz ayları nedeniyle turizm desteği de büyük” dedi ve ekledi:

Merkez Bankası ayrıca geçen hafta faize değil, kredi ve likidite yönetimi gibi makroihtiyati tedbirlere yönelmeyi sürdüreceğini belirterek politika faizini  yüzde 14’te tutmuştu.

TCMB’nin net rezervleri 6 milyar dolar ile 2002’den beri en düşük seviyelerde seyrederken bankacılar swap hariç döviz rezervlerinin ise eksi 55 milyar dolar hesaplıyor.

“Bu hafta başlayacak ve 3-5 hafta yoğunlaşacak kurumsalların KKM geri dönüşleri de piyasalarda takip ediliyor. Henüz KKM kaynaklı yüklü bir döviz talebi görmedik. Ancak KKM dönüşlerinin döviz talebi yaratıp yaratmayacağını TL’deki seyir için önemli olacak” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Mansur Yavaş: Ankapark’ın kapılarını yarın basına açacağız, Ak Partili Melih Gökçek Halka hesap verecek!

HIZLI YORUM YAP