Daron Acemoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? Aldığı Ödüller | EKONOMİ
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a

Daron Acemoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? Aldığı Ödüller

Daron Acemoğlu kimdir, nereli, kaç yaşında? Aldığı Ödüller CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun yeni kadrosunda görev yapacak olan Daron Acemoğlu merak ediliyor, Bir çok Avrupa devletinin tanıdığı önemli isimler arasında yer alması ve CHP kadrosuna katılması Dünya’da yankı uyandırdı.

Daron Acemoğlu kimdir?

1967 yılında İstanbul’da doğdu, Kadıköy Aramyan Uncuyan Ermeni İlkokulunda eğitimini tamamladı, 1986 yılında ise Galatasaray Lisesinden mezun oldu.

Lisans derecesini İngiltere’nin York Üniversitesi’nde Matematik Ekonomi ve Ekonometri Bölümü’nde 1989 tamamladıktan sonra yüksek lisans (1990) ve doktora (1992) derecelerini ise Londra Ekonomi Okulundan aldı

Londra’da 1992 ve 1993 yıllarında Londra ekonomi dersi verdi. Akademik kariyerini ise daha sonra 1193 yılında ABD’de Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) sürdürdü.  2000 Yılında profesör ünvanını almaya hak kazandı. Utrecht, Bilkent, Bath, Boğaziçi ve Atina üniversiteleri ile Paris’teki École Normale Supérieure tarafından fahri doktor unvanıyla ödüllendirilen.[6] Acemoğlu’na 2019 yılında MIT tarafından “Enstitü Profesörü’,2021 yılında İngiliz Akademisi tarafından Onur Üyesi unvanı verildi.

Dünyada en çok alıntı yapılan iktisatçılarından birisi oldu

Daron Acemoğlu , siyasal iktisat, ekonomik kalkınma, büyüme, teknolojik değişimler, gelir eşitsizliği, çalışma ekonomisi bulunmaktadır.

Daron Acemoğlu, Asuman Özdağlar ile evli ve iki erkek çocuk sahibidir.

DARON ACEMOĞLU’NUN YAZDIĞI KİTAPLAR

  • Dar Karidor
  • Ulusların Düşüşü
  • Yapay Zekayı Yeniden Tasarlamak; Otomasyon çağında iş demokrasi ve Adalet
  • The Narrow Corridor; States societies and the fate of liberty
  • Diktatörlük ve Demokrasinin ekonomik kökenleri

Bir çok kişi tarafından okunmuş ve örnek gösterilen kitapları yazmıştır.

DARON ACEMOĞLU’NUN ALDIĞI ÖDELLER

Dünyanın saygın kişileri arasında olan ve Kabul gören Daron Acemoğlu bir çok ödüle layık görünmüştür. 2005 yılında ekonomik düşünce ve bilgi dünyasına yapmış olduğu önemli katkılarından dolayı 40 yaşının altındaki iktisatçılara verilen John Bates Clack Onur ödülünü almaya hak kazanmıştır.

2013 yılında ise Daron Acemoğlu sosyal bilimler dalında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne değer görülmüştür.

Dünyanın yetiştirdiği önemi kişiler arasındadır.

Baykushaber.com / Ekonomi Haberleri

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İstanbul’da 4 milyon liralık langırt vurgunu! Davut Süer’e 70 yıla kadar hapis istendi!

HIZLI YORUM YAP