ÇİN ateşkes istedi, ABD kabul etti | EKONOMİ
DOLAR

32,3749$% 0.15

EURO

34,9878% -0.29

STERLİN

40,9767£% 0.21

GRAM ALTIN

2.324,25%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.966,00%-0,72

a

ÇİN ateşkes istedi, ABD kabul etti

ÇİN ateşkes istedi, ABD kabul etti

Coronovirüs öncesi karşılıklı sert yaptırımlara sahne olan Ticaret Savaların’da Çin ateşkes isteyen ilk taraf oldu . Coronovirüs’ün Çin üzerinde görülmesinin ardın’dan  ekonomisinde milyarlarca dolar zarara uğrayan Çin, karşılıklı ambargo uygulamasını bırakarak ilk geri adımı attı ve ABD’nin kümes hayvanları, Hayvan yeni ve patates  gibi tarımsal ürünlerine yönelik Çin tarafından uygulanan ithalat kotasını kaldırıldı.

Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanı, ”ABD’nin tarımsal ürünlerine yönelik ithalat kotasının Çin tarafından kaldırılmaya başlandı” dedi.

 

ABD Tarım Bakanlığından yapılan bilgilendirme’de, ABD ve Çin arasında olan  Ekonomi ve Ticaret Anlaşması doğrultusunda, tarım alanında uzlaşılan taahhütlerin uygulanmasına yönelik Çin tarafından bazı adımlar atıldığı duyruldu.

Yapılan bu açıklama’da, 14 Şubat’ta yürürlüğe giren anlaşma kapsamında, kümes hayvanları, cipslik patates ve hayvan yeminin de aralarında bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nin tarımsal ürünlerine yönelik Çin tarafından uygulanan ithalat kotasının kaldırıldığı aktarıldı.

Gelen bu duyuruda, Çin’in ABD’nin  tarımsal ürünlerinin ithalatında ABD tarafından uygulanan, misilleme yapmak üzere artırılan vergilerde de indirime gittiğini bu bilgilerin ÇİN ‘ basınında’da yer bulduğu rapor edildi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Araç sahipleri dikkat! Benzine zam geliyor

HIZLI YORUM YAP