CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, çayda taban fiyat belirlenememesine tepki! | EKONOMİ
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, çayda taban fiyat belirlenememesine tepki!

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, çayda taban fiyat belirlenememesine tepki!

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, çayda taban fiyat belirlenememesine tepki! Fındık ve Çay ‘da olan fiyat oynaması yaz ayının gelmesi ile birlikte yeniden gündeme geldi, Çiftçi ve üretici ise Çay’da olan fiyatların az olduğunu taban fiyat uygulanmamasının ise üreticiye yansıyacağını bu halinde gittiği an İçecek çay miktarının azalacağını belirtirken, CHP çiftçiye sahip çıktı ve taban fiyat uygulanmasını istedi.

Fındık fiyatları ise taban fiyatın altına düşme olasılığına karşı köylüler fındıkları farklı ülkelere göndermenin peşine düştü, Rize’de bir grup köylünün ise Farklı üleşkeler çay satmak için irtibata geçerek az fiyattan artık satmak istemedikleri iddia ediliyor,

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, çayda taban fiyat belirlenememesine ilişkin açıklamada bulundu.

Deniz, yaptığı açıklamada “Çay kanunu bir an önce çıkarılsın. Çayda taban fiyatı uygulamasına geçilsin. Özel sektör devletin açıklamış olduğu fiyatın altında çay alımını yasaklasın. Arkadaşlar bu talep hepimizin talebi değil mi?” Peki ne oldu yapılmadı” ifadeleriyle yaşananlara tepki gösterdi.

Sözlerine devam eden Deniz, “Kota kontenjan sorununu çözelim dedik, Çaykur, özel sektör bir araya gelsin sezon açılmadan bu sorun çözülsün dedik yine kimse bir araya gelmedi. İşin tuhafı bu işten sorumlu olan STK’lerde yanaşmadı. Birebir konuştuğumuzda herkes bu görüşün çok doğru olduğunu herkesin katıldığını söyledi ama iş icraata geldiğinde ortada hiç kimse yok.” dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Hazine ve Maliye Bakanlığı 1 milyar 932,5 milyon lira borçlandığı açıklandı!

HIZLI YORUM YAP