Categories: EKONOMİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Çiftçiye mazotu vergisiz vereceğiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde’de partisinin grup toplansına katıld. Yapılan grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde çiftçiye mazotu ÖTV ve KDV’siz vereceklerini dile getirdi…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde’de partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Diyorlar ki Tarım Kredi Kooperatifi’nde fiyatları düşürdük. Kardeşim düşüreceksen, Tarım Kredi Kooperatifi’nin gübre fabrikası var. Fiyatları düşür, çiftçi ucuz gübre alsın. 

Faiz düştü diyorlar. Bankaların faizi düştü. Çiftçiye sorun, faiz düşmüş mü? Bankaların kârı yüzde 400. Niğdeli çiftçiye, esnafa, bütün kardeşlerime sormak isterim: Siz yüzde 400 kâr elde ettiniz mi? 

“ÇİFTÇİYE MAZOTU ÖTV’SİZ VE KDV’SİZ VERECEĞİZ”

Çiftçiye mazotu ÖTV’siz ve KDV’siz vereceğiz. Alacak, tarlasına gidecek. Bir şey daha yapacağız. Aile destekleri sigortası kapsamında bir şey daha yapacağız. Köylerde genç kalmadı. Çünkü üretiyor, karşılığını alamıyor. O nedenle diyoruz ki: Köylerde gençlerin ve kadınların sosyal güvenlik primlerini devlet ödeyecek. Gençler ve kadınlar tarlada çalışacaklar, primlerini devlet ödeyecek, zamanı gelince de emeklilik haklarına kavuşmuş olacaklar. 

(İktidar) Türkiye’nin hangi sorununu çözdü? Çıkıp desinler, şu sorunu çözdük desinler. Biz 6 lider bir araya geldik, demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz. 

Şu soruyu sorduk: Suriye’de bizim ne işimiz var? Niye kavga ettik? 33 askerimiz şehit edildi Suriye’de. Vuran Rusya’ydı. 

Biz gidecektik, 3 milyon 600 bin Suriyeli bize gelmiş. En geç iki yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi onların özgür iradeleriyle kendi ülkelerine göndereceğiz. 

Dış politikada iktidar-muhalefet olmaz, milli olması lazım. Biden’la görüşüyorsunuz, Putin’le görüşüyorsunuz; Dışişleri Bakanlığından kimse yok. 

ÇEPNİ

Recent Posts

Prison Break’in 6. sezonu yayınlanacak mı?

Prison Break'in 6. sezonu yayınlanacak mı? Hala net bir bilgi yok. Dizinin hayranları, yeni sezonun…

2 hafta ago

AK Partili Bakan Işıkhan: Asgari Ücrete Ara Zam Yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olmayacağını ve…

2 hafta ago

Davut Süver Haberine erişim engeli kararı! teknoloji sitesinden gelen mail!

Davut Süer ve ekibinin langırt dolandırıcılığına karıştığına dair son bilgiler, şok edici nitelikte. Medyada defalarca…

2 hafta ago

Ekrem İmamoğlu İBB Meclisi’nde Yeni Dönemi Başlattı: İmzaların Atılmasını İstedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde çoğunluğu elde etmesinin ardından…

2 hafta ago

Beypazarı Soda’dan ilk açıklama! İsviçre’de yasaklanmıştı

Beypazarı Soda'nın yetkilisi, İsviçre'nin yüksek bor içeriği nedeniyle Beypazarı maden suyunu yasaklama kararına tepki gösterdi.…

2 hafta ago

Terörist Taliban’dan İran’ın İsrail’e Saldırılarına Destek: Meşru Savunma Hakkını Kullandı

Afganistan'da iktidarı elinde bulunduran Taliban, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze ve İHA saldırılarına destek verdiğini…

2 hafta ago