Çalışma Bakanlığı'ndan "EYT" açıklaması: Ak Partili bakan EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır! | EKONOMİ
DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • Çalışma Bakanlığı’ndan “EYT” açıklaması: Ak Partili bakan EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır!

Çalışma Bakanlığı’ndan “EYT” açıklaması: Ak Partili bakan EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır!

Çalışma Bakanlığı’ndan “EYT” açıklaması: Ak Partili bakan EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır! Binlerce kişiyi ilgilendiren durumla alakalı olarak bakanlık açıklama yaptı.

EYTlilerin taleplerini değerlendirmeyeceklerini bunun için herhangi bir durumun söz konusu olmadığını bildirmesinin artından sosyal medyada sorumluların istifa etmesi gerektiğini belirttiler.

MHP lideri seçim vahdetleri arasında olan EYT meselesi için henüz bir açıklama yapmaması dikkat çekti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, öncelikli gündeminde “emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT)” ile ilgili bir çalışmanın bulunmadığını bildirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili olarak önceki gün “Bu konular zaten işimiz, çalışıyoruz ama karar aşamasına gelince paylaşırız” demişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı eyt

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, basın açıklaması yayınladı. “Son günlerde kamuoyuna yansıyan haberlere ilişkin bir düzeltme ihtiyacı oluşmuştur” denilen açıklamada “çalışma takviminde öncelikli olarak 3600 ek gösterge ve asgari ücret tespitinin bulunduğu” belirtildi.
Bakanlık’tan yapılan açıklamada, “Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır” dedi.
Bakanlık tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Son günlerde kamuoyuna yansıyan haberlere ilişkin bir düzeltme ihtiyacı oluşmuştur. Bakanlığımızın önündeki çalışma takviminde 3600 ek gösterge konusunda kapsam ve maliyet çalışması ile asgari ücret tespiti bulunmakta ve bu iki konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır.”

BAKAN BİLGİN: ÇALIŞIYORUZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, önceki gün “EYT konusunda çalışmanız var mı?” sorusuna şu yanıtı vermişti:

“Bu konular zaten işimiz, çalışıyoruz ama karar aşamasına gelince paylaşırız. Şu anda önümüzde olan konuların başında asgari ücret ve 3600 ek gösterge geliyor. Bakanlıkta bu calışmalarımız bitince başka bakanlıkları da ilgilendiriyor. Ekonomi, devlet personel başkanlığı bir araya gelip ancak o zaman kamuoyuyla paylaşacağız. Şu anda herhangi bir şeyi tartışmıyorum yaş vs. Çalışmamız bütün bu konularla ilgili ayrıntılı bir açıklama yaparız. Bütün bu konular gündemimizde. Henüz bakanlık bünyesinde ilgili maliyetleri ve kapsamları çalışıyoruz. Bunlar bitince ilgili bakanlıklar ve sendikalarla paylaşacağız.”

ERDOĞAN, “SEÇİM KAYBETSEK DE YOKUM” DEMİŞTİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Kasım 2019’da, “Milletimin zararına olan bir şeye seçim kaybetsek de yokum” diyerek mağduriyetin giderilmesine dair yeni düzenlemeye karşı olduğunu net şekilde dile getirmişti. Başka bir konuşmasında, emeklileri ‘çift dikiş’ yapmakla, yani emekli maaşını alırken çalışmakla ‘suçlamıştı.’

Dört gün sonra, ‘Cumhur İttifakı’ndaki ortağı MHP’nin lideri Devlet Bahçeli’den, “Cumhurbaşkanının son konuşmasındaki değerlendirme bizim için genel kabulü olan bir değerlendirmedir” sözleriyle destek gelmişti.

Kaynak: Cumhuriyet

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Rekor üstüne rekor: Dolar 10 TL’ye yürüyor, Ak Parti ve MHP yabancı paraların artışına engel olamıyor!

HIZLI YORUM YAP