BMC’de yönetim Tosyalı’ya mı geçiyor iddiası ortalığı karıştırdı! | EKONOMİ
DOLAR

32,5949$% 0.36

EURO

34,8757% 0.38

STERLİN

40,6375£% 0.09

GRAM ALTIN

2.501,98%0,72

ÇEYREK ALTIN

4.269,00%0,46

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • BMC’de yönetim Tosyalı’ya mı geçiyor iddiası ortalığı karıştırdı!

BMC’de yönetim Tosyalı’ya mı geçiyor iddiası ortalığı karıştırdı!

BMC’de yönetim Tosyalı’ya mı geçiyor iddiası ortalığı karıştırdı! Tosya ile birlikte yaptıkları görüşmeler gündeme bomba gibi düştü. İddialara göre Sancak ve Öztürk ile anlaşmaya vardı. Savunma sanayi şirketi BMC’de hisse yapısı değişiyor. Katar ordusunun yüzde 49,9’luk hissesine sahip olduğu şirkette toplamda yüzde 50,1’lik hisseye sahip olan Ethem Sancak ve Talip Öztürk’ün, hisselerinin tamamını çelik üreticisi Tosyalı Holding’e satmak üzere yaptıkları görüşmelerde son aşamaya geldikleri iddia edildi.

CHP’li vekiller ise iktidara seslenmiş ve Ethem Sancak kaçıyor gelin Katarlılardan burayı alalım ve Tankımızı hep birlikte biz üretelim çağrısında bulunmuştu. Ethem Sancak ve Katarlılar yıllardır süresi geçmesine rağmen tankı üretemediler..

YILLARDIR BİR TANK BİLE ÜRETEMEDİLER!

BMC Sanayi ve Ticaret AŞ’de Ethem Sancak’ın yüzde 25, Talip Öztürk’ün yüzde 25,1’lik hissesi bulunuyor. Satış gerçekleşirse, Sancak ve Öztürk BMC’den tamamen çıkmış olacak.

Ethem Sancak’a sattığı BMC’nin yüzde 49,9’unu aynı yıl Katar ordusu 300 milyon dolar bedelle satın almıştı.

Nisan 2018’de Altay Tankı ihalesini alan BMC’ye 2019 yılında Sakarya’da Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Tank-Palet Fabrikası 50 milyon dolar yatırım şartıyla 25 yıllığına tahsis edilmişti.

BMC’de çoğunluk hisseyi satın almak üzere olduğu öne sürülen Tosyalı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, aynı zamanda Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu’nda yer alıyor.

Konuyla ilgili olarak ise ilerleyen günlerde açıklama yapılması beklenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla ilgili ne diyeceği merak konusu olurken, CHP vekillerinin Tank Palet Fabrikasının tamamen alınmasını istediğini ve tankı gelin birlikte üretelim çağrısında bulunacağı tekrardan dile getirildi.

Erdoğan’a aşığım diyen Ethem Sancak geçmişte olan söylemleri ile gündeme gelmişti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Cengiz İnşaat, Limak’ı şikayet etmişti! Dev ihaleyi kim kazandı belli oldu!

HIZLI YORUM YAP