Bekçi alımlarında keşke Özel Güvenlik kimlik kartı olanlar dikkate alınsaydı! | EKONOMİ
DOLAR

32,5973$% 0.37

EURO

34,8416% 0.29

STERLİN

40,6490£% 0.12

GRAM ALTIN

2.496,88%0,51

ÇEYREK ALTIN

4.271,00%-0,12

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • Bekçi alımlarında keşke Özel Güvenlik kimlik kartı olanlar dikkate alınsaydı!

Bekçi alımlarında keşke Özel Güvenlik kimlik kartı olanlar dikkate alınsaydı!

Bekçi alımlarında keşke Özel Güvenlik kimlik kartı olanlar dikkate alınsaydı! Yıllardır Özel güvenlik içinde binlerce kişi bu anı bekliyor, bende eski askerler ve emniyet görevlileri ile bu konuyu görüştüm. İstihbarat dairelerinde ve eski askeri alanda istihbarat şef ve yöneticileri ile azda olsa konuşma imkanım oldu.

BU BEKÇİLER NEDEN ÖZEL GÜVENLİKLERDNE SEÇİLMEDİ?

Bu soru bana göre en uygun soruydu ve konuştuğuma göre asker ve polis aslında 2006 yılında bunun için çalışma başlatmış ve Özel güvenlik toplumda kabul gördükten sonra ceza evleri ve polis ile çalışacak duruma gelmesi için strateji çizilmiş ben gördüm ve gerçekten çok güzel bir proje olduğuna şahit oldum ama sonrası bu projenin olmaması için bir takım odaklar düğmeye basmış ve bana diyorlar ki Özel güvenlik sınavlarının gevşetip boy posa bakmadan alım yaptılar ve o bıçkın gibi gençlerinde önünü kestiler.

Buna bir çok kişi karşı çıksa da siyasi otorite içinde olan yapılar izin vermedi.

Aslında amacımız askerimizin dağ, polisimizi köy ve şehirlere onlara yardımcı olacak kişilerin ‘de özel güvenliklerden sınav ve psikolojik eğitimlerden geçirerek bu kadroya sokabilmekti.

Hatta özle güvenlik şirketlerinin bir çoğu cadde sokaklarda devriye atmasının da önünü açılmasını istiyorduk bu strateji çok güzel bir proje olduğunu herkes biliyordu ama bir takım kirli güçlerin buna engel olarak bekçileri kendi elemanlarından seçmenin bugün bile ne kadar kötü sonuçlar doğurduğunu görüyoruz diyorlar.

Keşke bu proje tutmuş olsaydı.

ama belli ki siyasi otorite içinde olan kirli yapılar kendi kadrolaşmış güçlerini bulundurmak istiyor. ama süreç hep böyle olmaz bir güç şartlar değişir ve eminim ki bir çok bekçi işinden olacak o gün anlayacağın adam kayırmanın sonuçlarını..

Babakuş

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ak Partili Bakan Süleyman Soylu’nun kuzeni 15 TL’lik ürünü, SGK’ya 1000 TL’ye satmış

HIZLI YORUM YAP