Başkan Erdoğan ''biz yine vergiyi sigaraya bindireceğiz'' | EKONOMİ
DOLAR

32,5351$% 0.24

EURO

34,7801% 0.11

STERLİN

40,6347£% 0.4

GRAM ALTIN

2.492,13%1,23

ÇEYREK ALTIN

4.257,00%0,49

a

Başkan Erdoğan ”biz yine vergiyi sigaraya bindireceğiz”

Başkan Erdoğan ”biz yine vergiyi sigaraya bindireceğiz”

 

“31 Mayıs Dünya Tütüne Hayır Günü” dolayısıyla gençlerle buluşma programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vergi yükünün büyük bir kısmının sigaraya yüklendiğine dikkat çekerek, “Acaba ne derler diye de düşünmüyoruz. İstiyoruz ki onların sigara fiyatlarını arttıralım. Belki o zaman bu işten yavaş yavaş kaçarlar diye düşünüyoruz. Fakat yine de kaçmıyorlar nedense? Ama biz yine vergiyi sigaraya bindireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

 

“TÜTÜN  ÜRÜNLERİNİN YAYGIN OLARAK KULLANILDIĞI MEKANLARI SÜRATLE KAPATTIK”

Başkan Erdoğan, dünya genelinde her yıl 7 milyon kişi ,Türkiye’de 100 bin kişinin tütün kullanımından dolayı kapılan hastalıklar nedeni ile hayatını kaybettiğini dikkat çekerek “Bu vahim tablo karşısında birçok ülke koronavirüs salgını ile beraber sigara satışına, sigara içilen mekanlara tütün kullanımına yönelik sert tedbirlere başvurmuştur. Hatta kimi yerlerde sigara ve tütün ürünlerinin satışı tamamen yasaklanmıştır. Türkiye olarak biz de Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri doğrultusunda virüsün yayılmasını engellemek ve insanımızın sağlığını korumak için pek çok önlem aldık. Nargile salonu, kıraathane, eğlence merkezi, gece kulübü, bar gibi tütün ürünlerinin yaygın olarak kullanıldığı mekanları süratle kapattık. 1 Haziran itibarıyla uygulanacak normalleşme takvimimizde de vatandaşlarımızın sağlığını gereksiz şekilde riske atacak adamlardan uzak durduk.” dedi.

“BİZİM İÇİN İNSAN SAĞLIĞI HER TÜRLÜ HESABIN ÜZERİNDEDİR”

Eğlence mekanları,nargile içilen yerler bir süre daha kapalı kalmaya devam edeceğinin altını çizen Erdoğan, “Bizim için insan sağlığı her türlü hesabın üzerindedir. Önümüzdeki dönemde de bu konudaki hassasiyetimizi ve kararlılığımızı sürdüreceğiz.” ifadesini kullandı.

Konuşmanın devamın da , “Libya’dan Yemen’e Suriye’den Afrika’ya kadar dünyanın birçok bölgesinde rant kavgalarının acı sonuçları ile yüzleşiyoruz. Daha fazla kazanma, daha çok maddi çıkar elde etme hevesi, bir avuç mutlu azınlık dışında, kimseye huzur ve refah getirmiyor. ‘İnsanı insanın kurdu’ olarak gören vahşi kapitalizmin en çok sirayet ettiği sektörlerin başında şüphesiz tütün endüstrisi vardır. İnsanların hayatı, sağlığı, huzuru pahasına kendilerine ikbal devşiren, zenginleşen çarpık bir zihniyetle karşı karşıyayız.”  dedi

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Akdeniz’de 7 bölgede için Petrol başvurusu

HIZLI YORUM YAP