Bakan Albayrak Yeni Paketleri Açıkladı | EKONOMİ
DOLAR

32,5587$% 0.01

EURO

34,9228% 0.06

STERLİN

40,5918£% 0.08

GRAM ALTIN

2.429,71%0,00

ÇEYREK ALTIN

4.079,00%0,05

a

Bakan Albayrak Yeni Paketleri Açıkladı

Bakan Albayrak Yeni Paketleri Açıkladı

Haziranda normalleşme sürecinin başlayacağını belirten Bakan Albayrak, “İktisadi faaliyetin devamı için paketler olacak. Sosyal ihtiyaç destek paketleri, konut alımıyla ilgili paketler, turizm anlamında paketler” dedi. 2018’deki kur saldırısından sonra finansal güvenlik anlamında swap adımları atıldığını anlatan Albayrak,”TÜRKİYE  ilk defa finansal güvenlik için tedbirler alıyor. Kura, faize küresel tehdit unsuru oluşacak finansal delikleri kapatıyoruz” dedi.

 

TRT Haber’e misafir olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüs salgıyla başlayan sürecin 1929 pandemi Buhranı’ndan daha büyük olduğuna dikkat çekti, “Hollywood filmlerinde dahi tecrübe etmediğimiz bir şey yaşadık. Biz 2 yıldır çok büyük yapısal dönüşümlerden geçtik. Türkiye tam normalleşme sürecine girmişken bu salgın yaşandı. Derinliğini bilmediğimiz bir suyla karşı karşıya kaldık. Bu süreçten dünyada hemen her ülke etkilenecek. Biz ise bu süreçten minimal bir şekilde etkilenecek şekilde çok önemli paketler hazırladık. Bugün İstikrar Kalkanı Paketi’nin miktarı 260 milyar TL’yi buldu. Bunu çarpan etkisiyle değerlendirdiğimizde 600 milyar lirayı geçti. 260 milyar lira etkisiyle Gayri Safi Mili Hasıla’nın yüzde 5’i, çarpan etkisiyle bakınca yüzde 10-11’i oranında önemli bir paket” ifadelerini kullandı.

Haziranda başlayacak olan normalleşmenin yavaş yavaş adımlarının atıldığının altını çizen Albayrak,  “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hızlı karar alma refleksiyle hareket ettik. Dünyaya kıyasla büyümede ve işsizlikte Türkiye pozitif ayrışan bir ülke olacak. Birinci çeyrek büyüme rakamı pozitif, ikinci çeyrekte daha az etkilenmiş olacağız. Yılın kalan yarısında pozitif ayrışacağız. Bu yılı pozitif büyümeyle kapatacağız. Yüzde 5 ve üzeri büyüme hedefini revize etsek de birçok kuruluşun söylediği gibi yüzde 5-10 daralmalar yaşanmayacak. Krizden dolayı ‘Türkiye daralacak’ diyenler görecekler ki biz bu süreçten pozitif ayrışarak çıkacağız. Bu kriz olmasa yüzde 5’i tutturacaktık.” dedi.

 

“ERDOĞAN’IN DAMADI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Kendisini eleştirmek için ‘damat‘ sıfatını kullananlara da mesaj veren  Bakan Albayrak,  “Bu ifadeyle beni aşağıladıklarını sanıyorlar ama ben hayatta şu 2 şeyden gurur duyuyorum. Birincisi Sadık Albayrak’ın oğlu olmak, ikincisi ise Recep Tayyip Erdoğan’ın damatı olmaktır. Birincisi her türlü fedakarlıkla çocuklarını okutan bir baba… İkincisi de Türk-İslam tarihinin en önemli lideri… Benimkisi bir dava ve gönül ilişkisi.Ölümüne bir ilişki… Böyle bir ilişkide damat olmak benim için şereftir.” dedi.

 

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Yeni dönem başlıyor: Asansör ayakla kontrol edilecek, hava NASA sistemiyle temizlenecek

HIZLI YORUM YAP