Avrupa'da Enerji Krizi yaşayan ülkelerden biri olan Fransa'dan tasarruf kampanyası: 'Aydınlığın ülkesinde ışığı kapatmasını da biliriz' | EKONOMİ
DOLAR

32,4975$% 0.05

EURO

34,8556% 0.2

STERLİN

40,7755£% 0.47

GRAM ALTIN

2.477,55%0,64

ÇEYREK ALTIN

4.236,00%0,65

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • Avrupa’da Enerji Krizi yaşayan ülkelerden biri olan Fransa’dan tasarruf kampanyası: ‘Aydınlığın ülkesinde ışığı kapatmasını da biliriz’

Avrupa’da Enerji Krizi yaşayan ülkelerden biri olan Fransa’dan tasarruf kampanyası: ‘Aydınlığın ülkesinde ışığı kapatmasını da biliriz’

Fransa Ticaret ve Sanayi Odası (CCI) ülke genelinde yaptığı kamuoyu açıklmaasın da ülkede yaşanan enerji krizi nedeniyle gazeteler aracılığıyla elektrik tasarrufu çağrısın da bulundu.

Fransa merkezli ülkenin en önemli basın organlarından biri olarak gösterilen Les Echos, Le Parisien’in de aralarında olduğu çok sayıda gazete, bugünkü çıkardıkları sayılarında büyükçe bir fonda “Aydınlığın ülkesinde (ışığı) kapatmasını da biliriz”  diyerek kendilerinin bille inanmadığı tasarruf kampanyasına ilişkin hazırlanan afişin en dikkat çeken mesajı oldu.

Fransa Ticaret ve Sanayi Odası’nın da bulunduğu logolu mavi fonlu hazırlanan afişlerin ve haberleri de manşetlere çekilen resimlerin solunda büyük puntolarla “Enerji tasarrufu alanında tüm paydaşlar” yazısı yer alırken sağ tarafta “Beraber hareket edelim, firma sahipleri, girişimciler, şirketinizde enerji tasarrufu için harekete geçin” ifadeleri yer aldı.

Tasarruf çağrısında bulunan CCI internet sitesin de yer verilerek iletişime geçilmesi tavsiyelerinde bulunduldu.

Fransa, yazın başından bu zamana kadar, Rusya’dan gelen doğalgazın kesilmesi ve nükleer reaktörlerin bir kısmının bakımda olması sebebi ile enerji krizi yaşıyor.

Ülke basını ve yetkililerin önemli gündemleri arasında enerji tasarrufuna ilişkin gündem üst sıralarda yer almaya başladı.

Ayrıca kışın çetin geçmesi durumunda Fransa’daki hanelerde de iş yerlerinde olduğu gibi günlük elektrik kesintilerine gidilmesi senaryolar arasında.

Kaynak : Baykushaber.com

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Avrupa’nın umudu Karadeniz gazı oldu : Türkiye, Rus gazına bağımlılığı bitirebilir

HIZLI YORUM YAP