Altından kaçış başladı ! Tablo bir anda değişti... | EKONOMİ
DOLAR

32,3313$% 0.24

EURO

35,1130% -0.06

STERLİN

41,0225£% 0.01

GRAM ALTIN

2.293,81%0,73

ÇEYREK ALTIN

3.952,00%-0,67

a

Altından kaçış başladı ! Tablo bir anda değişti…

Koronavirüs (Pandemi) salgınında kendi rekorunu tazeleyen  altında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Dünyayı rahatlatan koronavirüs aşı haberlerinin ardından son aylarda yatırımcılar sert satışa başladı. Altının fiyatında ise hatırı sayılır gerileme yaşandı.

 

 

Güvenli liman olarak gösterilen değerli sarı maden pandemi döneminde yatırımcılarına büyük para kazandırdı. Tarihi zirvesine ulaşan altına fiyatları değerli birçok madenden daha fazla kazandırdı.

AŞI HABERLERİ TABLOYU TERSİNE ÇEVİRDİ

 

Ülkemizde dolara bağlı olarak fiyatı daha hızlı artış gösteren altına en çok takip edilen yatırım aracı oldu. Ancak son dönemde gelen aşı haberleri tabloyu tersine çevirdi, altından kaçış başladı.

Altın destekli borsalarda işlem gören yatırım fonlarının (ETF), Kasım ayında tarihteki en büyük ikinci çıkışları gördü. Dünya Altın Konseyi (WGC) analistlerine göre, aşı haberleri küresel ekonomi için bir miktar umut yaratırken, piyasadaki yatırımcı duyarlılığının değişmesi, yatırımcıların geçen ay altından kaçmasına ve daha riskli varlıklara geçmesine neden oldu.

 

WGC’nin son raporunda, altın destekli borsalarda işlem gören yatırım fonlarının yaklaşık 12 aydır ilk aylık çıkışları görüldüğünü belirtildi; Bu çıkışların hızının piyasa tarihindeki en hızlı ikinci çıkışı yansıttığı belirtildi.

Rapor, altın destekli ETF piyasasının geçen ay küresel olarak 107 ton daraldığını ve yönetim altındaki varlıkların değerinin 6.8 milyar dolar veya% 2.9 düştüğünü gösterdi. Altın destekli ETF’lerden çıkış, altın fiyatının dört yıldaki en kötü aylık performansını görmesiyle meydana geldi.

ALTININ KİLOGRAM FİYATINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Altın piyasasında, en düşük 462 bin lirayı, en yüksek ise 468 bin 750 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,5 azalışla 465 bin 500 liradan tamamladı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

ABD’de de enflasyon beklenin üstü de artış gösterdi

HIZLI YORUM YAP