Ak partili Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan fahiş fiyat çıkışı: "Denetim yapıyoruz" | EKONOMİ
DOLAR

32,5337$% 0.09

EURO

34,8716% 0.2

STERLİN

40,7554£% 0.49

GRAM ALTIN

2.478,14%0,66

ÇEYREK ALTIN

4.236,00%0,65

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • Ak partili Ticaret Bakanı Mehmet Muş’tan fahiş fiyat çıkışı: “Denetim yapıyoruz”

Ak partili Ticaret Bakanı Mehmet Muş’tan fahiş fiyat çıkışı: “Denetim yapıyoruz”

Ak partili Ticaret Bakanı Mehmet Muş’tan fahiş fiyat çıkışı: “Denetim yapıyoruz” Marketlerde olan fiyat artışlarını eleştiren ve fiyatların inmesini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan süper marketlere denetim yapacağı sinyali vermişti.

Ak partili bakan muş denetleme yapıldığı belirtti, bunla birlikte marketlerde olan denetimlerin nasıl olacağı ise merak ediliyor. Özellikle bazı marketler ve patronlar buna karşı çıkmıştı, çıkanlar içinde Erenköy cemaati mensuplarının ağırlıklı olduğu BİM markette var..

Son dönemde gıda fiyatlarındaki artış ekonomik kriz içerisindeki yurttaşı isyan ettirdi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili harekete geçildiğini söyledi. Ancak fiyatlarda herhangi bir değişikliğe rastlanmadı.

Bununla birlikte, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, enflasyon rakamlarına ilişkin açıklamasında “Girdi maliyetleri ister istemez fiyatlara yansıyor. Gıda alımlarında kapsamlı bir denetim yapıyoruz” dedi. Muş, marketlerdeki fahiş fiyatlarla ilgili ise “Denetim yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

Bakan Muş şunları söyledi:

“Dünyada pandemiden sonra emtia fiyatları yükseldi. Vatandaşlardan şikayetler geliyor denetim yapıyoruz. Teftiş Kurulu bakıyor, denetimleri sürdürüyoruz. Elde ettiğimiz verileri kurul içinde değerlendiriyoruz. Girdi maliyetleri ister istemez fiyatlara yansıyor. Gıda alımlarında kapsamlı bir denetim yapıyoruz.

Dünya olağanüstü bir dönemden geçiyor. Dünyada ciddi bir enflasyon oluşmuş durumda. Serbest piyasa ekonomisi geçerli, fiyatlara müdahale etmeyiz. İhracattaki büyük artışın büyümeye etkisi oluyor.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

LC Waikiki’nin patronu Vahap Küçük uyarı: Böyle giderse giyim fiyatları olumsuz etkilenecek!

HIZLI YORUM YAP