Ak parti ve küçük ortağı MHP üyelerini tarafından Ret edilen Ucuz Halk ekmek! Vatandaşı bu hale soktu! | EKONOMİ
DOLAR

32,3330$% 0.24

EURO

35,1011% -0.09

STERLİN

41,0487£% 0.06

GRAM ALTIN

2.298,43%0,93

ÇEYREK ALTIN

3.966,00%-0,41

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • Ak parti ve küçük ortağı MHP üyelerini tarafından Ret edilen Ucuz Halk ekmek! Vatandaşı bu hale soktu!

Ak parti ve küçük ortağı MHP üyelerini tarafından Ret edilen Ucuz Halk ekmek! Vatandaşı bu hale soktu!

Ak parti ve küçük ortağı MHP üyelerini tarafından Ret edilen Ucuz Halk ekmek! Vatandaşı bu hale soktu! Ak parti ve küçük ortağı MHP tarafından ret edildikten sonra vatandaş kuyrukta sıra beklemeye geçti, Ak parti meclis üyeleri Halk ekmeğe gerek yok diyerek büfelerin çoğaltılmasının önüne geçmişti. MHP’de bu olaya destek vererek Halk ekmek büfesinin önünü kapatmış ve Askıda ekmek kampanyası başlatmış fakat Askıda ekmek kampanyası tutmamıştı! İşte tüm bu gelişmelerden sonra İstanbul’da görüntüler tüm gerçeği ortaya çıkardı! Ak partili üyeler ve MHP üyelerinin ret ettiği gerçek!
Sokağa çıkma yasağı ile oluşan ucuz ekmek kuyruklarının ardından İBB Halk Ekmek ile ilgili yeni bir tartışma daha gündeme geldi. Halk Ekmek büfelerinin sayılarının artırılması teklifinin AKP-MHP oylarıyla daha önce reddedildiği ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek büfelerinde 1 TL’den satılan ucuz ekmek için oluşan uzun kuyruklar, tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Gazeteci Yeliz Koray, Halk Ekmek büfeleriyle ilgili yeni bir iddiayı gündeme getirdi. İBB Meclisi’nde büfe sayılarının artırılmasına yönelik daha önce yapılan teklifin AKP ve MHP’nin oyları ile reddedildiğini hatırlatan Koray, “Ben yazarken utandım, onlar utanmamışlar!” yorumunda bulundu.

 

Twitter hesabından paylaşımda bulunan gazeteci, “İBB Meclis toplantısında ‘1 lira daha ucuza ekmek satan ve 500’ü yetersiz olan Halk Ekmek büfelerinden 500 tane daha açalım, 17 bin yoksul aile ucuz ekmek alsın’ demişler. AKP ve MHP oylarıyla reddedilmiş. Ben yazarken utandım, onlar utanmamışlar!” ifadelerini kullandı.

 

Vatandaşın “ucuz ekmek” alabilmek için halk ekmek kuyruklarında korona virüse rağmen saatlerce beklemesi, sosyal medyada da gündem olmuştu. Ortaya çıkan görüntü, ekonomideki durumun özeti yorumlarına neden olurken, konuya ilişkin açıklamada bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İHE büfeleri önünde görülen uzun kuyruklar ekmeğimizin 1 lira ile en ucuz ve sağlıklı ekmek olmasındandır.” şeklinde konuşmuştu.

Kaynak Yeniçağ:

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İBB esnaftan kira talep etmesin

HIZLI YORUM YAP