ABD üretimi Apache'den vazgeçip Türk yapımı ATAK helikopterini almaya karar verdiler | EKONOMİ
DOLAR

32,5826$% 0.03

EURO

34,9286% 0.09

STERLİN

40,6012£% 0.09

GRAM ALTIN

2.431,85%0,09

ÇEYREK ALTIN

4.086,00%0,19

a
  • Baykuş Haber
  • EKONOMİ
  • ABD üretimi Apache’den vazgeçip Türk yapımı ATAK helikopterini almaya karar verdiler

ABD üretimi Apache’den vazgeçip Türk yapımı ATAK helikopterini almaya karar verdiler

ABD üretimi Apache’den vazgeçip Türk yapımı ATAK helikopterini almaya karar verdiler

Türkiye’nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği ATAK helikopterine her geçen gün ilgi katlanarak artıyor. Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzana, Filipinler Hava Kuvvetleri’nin  ABD yapımı Apache veya Viper saldırı helikopterlerinin yerine Yerli ve Milli olan Türk yapımı ATAK saldırı helikopterlerini satın alacağını duyurdu.

Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzana, Malacanang’da gerçekleştirdiği basın toplantısında Filipinler Hava Kuvvetleri (PAF) envanter katılmak üzere alınacak helikopterlere yönelik duyuru yaptı. Lorenzana, Filipinler Hava Kuvvetleri’nin ABD yapımı Apache veya Viper taruz helikopterleri yerine Türk yapımı ATAK taruz helikopterlerini satın alacağını bildirdi.

“ABD İLE İLİŞKİLERİMİZ SORUNLU OLDUĞU İÇİN DEĞİL,TÜRKİYE’NİN YAPTIĞI ATAK DAHA İYİ OLDUĞU İÇİN ONLARI SEÇTİK”

Bakan Lorenzana, ABD helikopterlerini satın almaktan vazgeçmelerinin sebebi olarak ABD ile Filipinler arasındaki ilişkilerin sorunlu olmasından kaynak olmadığını , Türk saldırı helikopteri olan ATAK’ın aynı performansı daha ucuza sağlaması olduğunu söyledi.

“6 ADET ALABİLİRİZ”

“Saldırı helikopteri satın alma bütçemiz sadece 13 milyar Filipin Pezosu” olduğunu ifade eden Bakan Lorenzana, “İhtiyacımızı ABD’den karşılarsak yalnızca 1 ila 2 saldırı helikopteri alabiliriz. Oysa aynı miktardaki paraya en az 6 adet Türk ATAK helikopteri satın alabiliyoruz”  dedi.

DÜNYANIN EN İYİ SALDIRI HELİKOPTERLERİNDEN 

Bakan Lorenzana, “Türk yapımı ATAK helikopterleri, dünyanın en iyi saldırı helikopterlerinden biri” diyerek ATAK helikopteri için anlaşmanın yeni tip covid-19 korona virüs krizinden önce olduğunu da duyurdu.

Dünya’da ABD helikopterlerinin en büyük rakibi yerli ve milli gururumuz ATAK helikopterleri olduğu bir kere daha tescillendi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Ekrem İmamoğlu için İstanbul Tavsiyesi

HIZLI YORUM YAP